404 és a google toolbar

by

in

Kedves bloggerek, webmesterek, itt az ideje, hogy elkészüljön a 404-es hibakódra a megfelelő oldala mindenkinek, mert különben a google lenyúlja a látogatódat!

Eddig a beharangozó bulvár főcím. Magyarul, ha valaki beüti a böngészőjébe a http://tedomained.hu/nincsilyenoldal.html címet, akkor ha Te nem rendelekzel saját 404 oldallal, akkor a google toolbar megjeleníti saját 404 oldalát egy google keresővel. A szándék dicséretes, ha nem találtad az adott domainen, amit kerestél, akkor keresd meg az interneten máshol. A felhasználó örül, a weboldal tulajdonosa kevésbé, mert lehet, hogy emberünk csak elgépelte a címet a böngészőben, de a google toolbar emiatt már tovaröpítette egy másik oldalra.

Tanulság pl. wordpress-el blogoloknak: Nézzetek be a wp-content/themes/éntémám könyvtárba, hogy van-e 404.php nevű fájlotok, ha van, akkor minden rendben, ha nincs, akkor hozzatok létre egyet!

forrás: Frank Bültge


Comments

4 responses to “404 és a google toolbar”

  1. Igen ez igaz! Ambar egyszerubb megoldas is van ha a webservered ura vagy 🙂 Ugyanis webserver szinten is konnyen lehet sajat dedikalt 404es oldalakat csinalni, akar dinamikus tartalommal is nyelverzekenyen stb 🙂

    De koss hogy felhictad ra a figyelmet…

  2. Aki nem ért nagyon a géphez, az azt sem tudja, hogy mi az a Google toolbar, aki meg igen, az meg azért nem használja.

    Vagy rosszul gondolom ?
    Egyébként van joga ilyet csinálni a Google-nek ? Nem etikailag értem, hanem jogszabályilag 😀

  3. nekem van 404-em. 🙂

  4. meg van olyan is, aki operát használ, és neki nincs is google toolbar-ja 🙂