gtd

by

in

A gtd jegyében belevágtam egy csomó változtatásban eddigi szétszórt életvitelemben. Eddig volt személyes gmail fiók, webes fiók külön, meg volt még szemétgyüjtő a regisztrációkhoz. Ennek eredményeképp a mailplane négy fiókot mutatott párhuzamosan. Feladatokat jegyeztem naptárba, használgattam a rememberthemilket (vicces, hogy kb két éve írtam róla), moleskint, icalt, s végül a thingset próbáltam belakni.

A fenti dolgokkal egy nagy baj van, ez pedig, hogy megosztják az ember figyelmét, időt vesz el, amíg végigcsörtetek az összes fiókon, megnézem érkezett-e új üzenet, stb. Cél, hogy minél kevesebb fele kelljen figyelni, minél kevesebb dolgot fejben tartani. Nos, másfél nap alatt a következő történt:

 • több gmail acc integrálása egyben, mailplane kuka, gmail notifier install, inbox archiválása, s rendszeres ürítése
 • task kezelésre things kuka (pedig olyan szép…), Kelt által anno beharangozott taskpaper install lett a vége. (taskoval ismerkedem, amint lesz rendes szinkronizálás a taskpaperrel, s iphone interface must have web app lesz belőle). Wyctim taskpaper leírásait ajánlom nagyon elolvasni: 1, 2, 3.
 • Wyctimnél láttam, s regisztráltam, az instapaper szolgáltatására, aminek segítségével a később még megnézem füleket lehet kinyírni a böngészőnkből.

Most már kezdem azt érezni, hogy kilátok a sok e-mail, s feladat kupac mögül. 🙂

update: Lehet, hogy mégis visszateszem a MailPlane-t, mert az alma+shift+d idióta billentyű kombináció már annyira beleégett az agyamba, hogy nem tudok leszokni róla. Webes gmail pedig nem érti minek nyomkodom ezeket a billentyűket minduntalan.


Comments

5 responses to “gtd”

 1. taskpaper 1.1-et várom már nagyon, lesz benne objective-c alapú plugin api, akkor aztán nálam elszabadul a pokol a tasko-val. 🙂

  addig elvagyok a scriptjeimmel, quicksilverből tűrhetők.

 2. A Mailplane miért kötött ki a kukában? Lejárt a próbaidő és nem akartad megvenni? Egyébként nem kell fiókot váltanod benne, tudja anélkül is jelezni, ha valamelyikbe érkezett üzenet. Én egyetlen előfizetést használok csak, arra szindikálom az összes e-mailemet.

  A Gmail Notifier az, amit fel nem tennék, zavar munka közben. Majd én megnézem a leveleim, amikor akarom, nem akarom, hogy a nyakamba ugorjanak, mikor megérkeznek. Letiltottam az összes ilyesféle dock badge-et is.

  Továbbra is ajánlom az OmniFocust, még akkor is, ha erősen túlárazott (a bevezető ár 50% kedvezménnyel még elviselhető volt).

 3. gabának igaza van, a google notifier az ami hülye growl üziket küld, hogy “gyere nézz meg itt egy új levél”, ez engem is zavar. a mailplane-ben az az egyik legjobb funkció, amikor azt mondod neki a menubar-ról, hogy “do not disturb” és befogja.

  @gaba: ezt az omnifocust nemrég néztem, nagyon jó gtd-s cucc, de az ára…
  meg egyébként is txt lover vagyok 🙂

 4. [quote comment=”45925″]A Mailplane miért kötött ki a kukában? Lejárt a próbaidő és nem akartad megvenni? Egyébként nem kell fiókot váltanod benne, tudja anélkül is jelezni, ha valamelyikbe érkezett üzenet. Én egyetlen előfizetést használok csak, arra szindikálom az összes e-mailemet.
  [/quote]

  Egyelőre még sajnálom rá a pénzt. 🙂 A lejárt licenc nem lenne gond, mert Appzapperrel meg lehet etetni, aztán újra van 30 nap amíg békén hagy a MailPlane… persze már kinőttem ebből a hekkelgetős korszakomból. 🙂

  [quote]A Gmail Notifier az, amit fel nem tennék, zavar munka közben. Majd én megnézem a leveleim, amikor akarom, nem akarom, hogy a nyakamba ugorjanak, mikor megérkeznek. Letiltottam az összes ilyesféle dock badge-et is.
  [/quote]

  Soha nem használtam még előtte, most próba üzem van. Legvalószínűbb az lesz, hogy integrálom az egészet a mail.app-ba. De lehet, hogy csak simán kinyírom a notifiert. 🙂

  [quote]Továbbra is ajánlom az OmniFocust, még akkor is, ha erősen túlárazott (a bevezető ár 50% kedvezménnyel még elviselhető volt).[/quote]

  Majd, ha kiolvastam a GTD könyvet, akkor lehet, hogy szükségem lesz az OmniFocusra. Egyelőre a TaskPaper kiválóan megfelel. A taskos webes sync pedig nagyot dobna a dolgon.

 5. Nalam gmail-be van behuzva az osszes accom. Gcal es RTM osszefuzve. A telom pedig google-bol szinkronizalja a kontaktokat es a teendoket. Egyelore igy elvagyok. Ja es persze van nalam is van minidg egy kis gtd fuzet:)