gtd

A gtd jegyében belevágtam egy csomó változtatásban eddigi szétszórt életvitelemben. Eddig volt személyes gmail fiók, webes fiók külön, meg volt még szemétgyüjtő a regisztrációkhoz. Ennek eredményeképp a mailplane négy fiókot mutatott párhuzamosan. Feladatokat jegyeztem naptárba, használgattam a rememberthemilket (vicces, hogy kb két éve írtam róla), moleskint, icalt, s végül a thingset próbáltam belakni.

A fenti dolgokkal egy nagy baj van, ez pedig, hogy megosztják az ember figyelmét, időt vesz el, amíg végigcsörtetek az összes fiókon, megnézem érkezett-e új üzenet, stb. Cél, hogy minél kevesebb fele kelljen figyelni, minél kevesebb dolgot fejben tartani. Nos, másfél nap alatt a következő történt:

  • több gmail acc integrálása egyben, mailplane kuka, gmail notifier install, inbox archiválása, s rendszeres ürítése
  • task kezelésre things kuka (pedig olyan szép…), Kelt által anno beharangozott taskpaper install lett a vége. (taskoval ismerkedem, amint lesz rendes szinkronizálás a taskpaperrel, s iphone interface must have web app lesz belőle). Wyctim taskpaper leírásait ajánlom nagyon elolvasni: 1, 2, 3.
  • Wyctimnél láttam, s regisztráltam, az instapaper szolgáltatására, aminek segítségével a később még megnézem füleket lehet kinyírni a böngészőnkből.

Most már kezdem azt érezni, hogy kilátok a sok e-mail, s feladat kupac mögül. 🙂

update: Lehet, hogy mégis visszateszem a MailPlane-t, mert az alma+shift+d idióta billentyű kombináció már annyira beleégett az agyamba, hogy nem tudok leszokni róla. Webes gmail pedig nem érti minek nyomkodom ezeket a billentyűket minduntalan.


Posted

in

by

Tags: