a hihetetlen július

Hihetetlen hónap volt ez a július. Főleg, hogy a nyár közepe és általában semmi nem történik ilyenkor. Kivéve 2017 júliusát, amikor csak kapkodom a fejem és próbálom feldolgozni a rengeteg hihetetlen eseményt, ami történt.

Indult az egész azzal, hogy a VR MATH a hónap startup vállalkozása díjat kapta. Sajnos az ünnepélyes átadáson nem tudtam személyesen ott lenni, mert már Amerikában voltam a First Global Challenge versenyre készülvén.

Elképesztő teljesítmény, amit elért a csapat. A verseny utáni nap meghívást kaptunk a Fehér Házba. És kisebb telefonálgatás és szervezés után úgy tűnt, tényleg megvalósul a dolog. Másnap így el is indultunk. És a meghívó fél, Ivanka Trump is ott volt. Három csapatot invitált meg a Fehér Házba: Afganisztán, USA és a magyar csapat (Team Europe) kapott meghívást.

https://www.instagram.com/p/BWxvv1dF191/?taken-by=ivankatrump

Üröm az örömben, hogy a nem rövid beléptetési procedúrán ketten a csapatból nem jutottak át, ők sajnos továbbra is a kerítés túloldaláról láthatták csak a Fehér Házat. Akik bejutottunk, azokkal készültek csoportképek külön a csapatonként is, sőt a szemfüles magyar csapatból 4 emberről is tudok, akikel a First Daughter még szelfit is készített. Vagy fordítva. 😉

https://www.instagram.com/p/BWxlNJdBlcR/?taken-by=balazskoren

A Fehér Házban tett látogatásunk végét sajnos kicsit meg kellett sűrgetni, mert a repülő nem várta volna meg a csapatot, s valószínűleg kevesen hitték volna el, hogy a Fehér Házból érkezünk az elnök lányától, úgyhogy várjanak ránk. A kis célozgatásokat pedig, hogy mi lenne, ha helikopterrel vinnének ki bennünket a repülőtérre nem vették. Így maradt az Uber és a rohanás. 🙂

És hogy ne csak az amerikai elnök lánya szerepeljen itt, Áder Jánostól az alábbi levelet kapta a csapat:

A teljes levél elolvasható a képre kattintva.

Miközben vizes világbajnokságot zajlott, magyar vizilabda válogatott döntőt játszik, Hosszú Katinka gyűjtögette az érmeket, hatalmas öröm és megtiszteltesés, hogy a mi kis csapatunk teljesítménye is ekkora fontossággal bír. A mai napig fel-felbukkan a történet különböző médiumokban. És a mai napig büszke vagyok a kis csapat teljesítményére, amivel sikerült ezt mind elérni.

És most arccal a tanévkezdés felé! 🙂


Posted

in

by