a hihetetlen július

by

in

Hihetetlen hónap volt ez a július. Főleg, hogy a nyár közepe és általában semmi nem történik ilyenkor. Kivéve 2017 júliusát, amikor csak kapkodom a fejem és próbálom feldolgozni a rengeteg hihetetlen eseményt, ami történt.

Indult az egész azzal, hogy a VR MATH a hónap startup vállalkozása díjat kapta. Sajnos az ünnepélyes átadáson nem tudtam személyesen ott lenni, mert már Amerikában voltam a First Global Challenge versenyre készülvén.

Elképesztő teljesítmény, amit elért a csapat. A verseny utáni nap meghívást kaptunk a Fehér Házba. És kisebb telefonálgatás és szervezés után úgy tűnt, tényleg megvalósul a dolog. Másnap így el is indultunk. És a meghívó fél, Ivanka Trump is ott volt. Három csapatot invitált meg a Fehér Házba: Afganisztán, USA és a magyar csapat (Team Europe) kapott meghívást.

View this post on Instagram

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump)

Üröm az örömben, hogy a nem rövid beléptetési procedúrán ketten a csapatból nem jutottak át, ők sajnos továbbra is a kerítés túloldaláról láthatták csak a Fehér Házat. Akik bejutottunk, azokkal készültek csoportképek külön a csapatonként is, sőt a szemfüles magyar csapatból 4 emberről is tudok, akikel a First Daughter még szelfit is készített. Vagy fordítva. 😉

View this post on Instagram

A post shared by Balazs Koren (@balazskoren)

A Fehér Házban tett látogatásunk végét sajnos kicsit meg kellett sűrgetni, mert a repülő nem várta volna meg a csapatot, s valószínűleg kevesen hitték volna el, hogy a Fehér Házból érkezünk az elnök lányától, úgyhogy várjanak ránk. A kis célozgatásokat pedig, hogy mi lenne, ha helikopterrel vinnének ki bennünket a repülőtérre nem vették. Így maradt az Uber és a rohanás. 🙂

És hogy ne csak az amerikai elnök lánya szerepeljen itt, Áder Jánostól az alábbi levelet kapta a csapat:

A teljes levél elolvasható a képre kattintva.

Miközben vizes világbajnokságot zajlott, magyar vizilabda válogatott döntőt játszik, Hosszú Katinka gyűjtögette az érmeket, hatalmas öröm és megtiszteltesés, hogy a mi kis csapatunk teljesítménye is ekkora fontossággal bír. A mai napig fel-felbukkan a történet különböző médiumokban. És a mai napig büszke vagyok a kis csapat teljesítményére, amivel sikerült ezt mind elérni.

És most arccal a tanévkezdés felé! 🙂


Comments

2 responses to “a hihetetlen július”

  1. Berényi Konrád Avatar
    Berényi Konrád

    Gratulálok itt is!
    Akiket nem engedtek be, azok miért akadtak el a beléptetésnél, megmondták?

    1. Köszönöm itt is. 🙂 A leadott nevek és az útlevélben levő nevek nem egyeztek az Interpol rendszerével, ráadásul az valamiért teljesen le volt lassúlva. Így mire bejutottak volna, s átment volna a rendszeren, minden ellenőrzésen, addigra már pont indulás volt a repülőtérre.