larq kulacs

A kulacs

Néha írok olyan termékekről, amik nekem bejöttek. Ez nem reklám, inkább csak megosztása annak, hogy nekem mi működik és miért. Talán emlékszik még rá valaki, ilyen volt pl. a Barner szemüvegek esete.

Arról jóval rövidebb használat után írtam, mint teszem azt most a Larq kulacsokkal kapcsolatban. Ott friss és intenzív élmény volt a szemüveg használata és meg akartam azonnal osztani. A kulacs használatával kapcsolatban voltak fenntartásaim, hogy tényleg fogom-e rendszeresen használni.

Meg persze felmerült a kérdés, hogy igazából mit lehet írni egy kulacsról? 🙂 Szép? Nem csúnya. Kicsit otromba a kupakja. Naigen, de anélkül az egész semmit nem érne. Mert abban van az okosság. Ott lakik az UV led, aminek segítségével fertőtlenít és tisztít.

Persze! Hülyeség az egész, csak azért van, hogy jó drágán el lehessen adni egy kéken villogó leddel ellátott kulacsot. Valami hasonló volt bennem is az első gondolat és feleségem is hasonlóan reagált, amikor megvettem neki az övét. Pedig valami akcióban vettem anno, így se volt olcsó. Aztán elkezdte használni és belátta, hogy nem hülyeség ez a led dolog.

Egyszer megnyomod, tisztít, két gyors nyomás a flaska tetejét, akkor alapos tisztítás. Egyébként bizonyos időközönként maga is tisztít. És nincs szükség rendszeres suvickolásra. Egyszerűen működik. Semlegesíti a nyál okozta baktériumokat (ne kövezzetek meg, ha nem helyes teljesen, amit írok), s nem büdösödik be az üveg. Elvileg a benne lévő vizet is tisztítja, de még nem próbáltam, hogy Balaton vizet teszek bele és azt iszom. 🙂 Ennyire azért nem vagyok bevállaló, sem pedig Larq fanatikus.

Nekem egy sima és egy termosz van. Télen a simát használom, mert az nagyobb űrtartalmú, nyáron viszont jó, hogy hidegen tartja a benne lévő vizet, így akkor a termoszt használom.

Nem iszom elég vizet. Még ma sem, de lényegesen sokat lendített ezen a kulacs használata. A másik, ami megint jól érezhető előny, hogy kevesebb műanyag palackot veszek és használok. Ha csak ezt a kettőt nézem, már megérte a kulacs megvásárlása. Ha nem is egy ilyen kifejezetten drága kulacsra ruháztok be, ajánlom mindenkinek, hogy elgondolkozzon egy üveg vagy kulacs használatán, amit alkalmaz palackos vizek vásárlása helyett. Ha szénsavas vízre van szükség, akkor meg ott a szóda mint opció.

Larq kulacsokat erre találjátok. Ha minden jól megy, akkor idejében voltam ott az indiegogo kancsó kampánynál és remélhetőleg hamarosan megérkezik a kancsó is. Majd arról is beszámolok pár hét után, hogy beváltotta-e a hozzáfűzött reményeket.

A link elvileg valami támogatást ad nekem. Jóváhagyás alatt van az affiliate fiók, amit regisztráltam. Így ha vásárlásra adjátok a fejeteket, akkor kövessétek a linket a bejegyzésben. Nektek nem rosszabb, nekem cserébe lehet, hogy jó lesz. 🙂