ability park

by

in

Péntek délután elvittem az osztályomat az ability parkba. Ez az a hely, ahol lehetőség van egy picit kipróbálni, milyen lehet valamilyen fogyatékkal élni. Ki lehet próbálni a kerekesszéket:

Voltunk a sötétszobában (itt tényleg vaksötét volt), tanultunk kis jelbeszédet, próbáltunk olvasni Braille írást és még sok egyéb érdekes játék során tapasztalhattuk meg, hogy akinek valamiben kevesebb jutott, az másban mennyivel sokkal több, ügyesebb.

Képek az indafotón (sajnos elég gyengék, mert nem volt nálam vaku, sötét volt, s nem akartam iso800 fölé menni):Comments

9 responses to “ability park”

 1. Ez nagyon jó. Lehetne mindenféle ömlengős dolgot írni, de azt nem szeretem. Szóval jó.

  A ne tessék kameráznin viszont jót nevettem a kerekesszékes videó végén. 😀

 2. Nekem azt írja: “this video no longer exists”.. miért?

 3. @Zsu: nem töröltem a kommented, olyat csak nagyon indokolt esetben teszek. A video viszont örülök, hogy azóta Neked is elérhető. 🙂

  @kelemenbandi: én is. 🙂

 4. A nagyobb rendezvényeken (Sziget, ilyenek) animátorként önkénteskedem az Abilityben. Az az évi egy-két hét valóságos felüdülés. Végtelenül szeretem.

 5. Jól látom, hogy a Bielik Jenci vitt titeket kerekesszéken (kopasz mindig mosolygós csávó). Ő az egyik legnagyobb arc a parkban. De látom, Erikához is volt szerencsétek, és Csiga is feltűnt az egyik kép hátterében. Na, valamelyik nap mán én is beugrok látogatni. Imádom őket.

 6. @Zeusz én is nagyon élveztem. És nagyon jó, hogy van ilyen, mert kell, hogy az emberek megismerjék, hogy “úgy” is lehet teljes, s boldog életet élni.

 7. Az ember akkor tudja elfogadni a fogyatékosságot, mint olyat, amikor már annyira közel érzi magát a fogyatékoshoz, mint emberhez, hogy el is feledkezik annak fogyatékosságáról.

  Nagy élményem volt, amikor az egyik siket kollégával, Szilveszterrel társalogtunk. Sport volt a témakör, és szóba jöttek a “tipikus” fogyatékos sportok, a kerekesszékes kosárlabda, a méta/bocsa, satöbbi. Szilvó mondta, hogy kipróbálta már ezt-meg-azt a sportágat, és érdekli a többi is. Majd rákérdeztem, hogy a csörgőlabdát próbálta-e már. Hirtelen nem is esett le a válasza, amikor azt mondta, hogy nem, mert azt nem hallja. Annyira elmélyedtünk a témában, hogy tökre elfelejtettem azt, hogy egy sikettel kommunikálok.

 8. még egy oldal siketekről:
  http://www.hallogatom.blog.hu