gmail + matek

Tegnap búcsúsöröztünk Zotyával, s említette, hogy Ő a gmailen használja a részeg levélírástól ments meg uram funkciót. Szóba került az oktatás, s hogy mennyire nem tudnak mostanában egyszerű alapműveleteket elvégezni az emberek fejben.

Tegnap aztán én is aktiváltam ezt az überfunkciót (0-24 minden nap) a Labsban. Ez azt jelenti, hogy levélírás előtt kapok egy ilyen ablakot, s van 60 másodpercem elvégezni a műveleteket:

gmail_goggles.jpg

Ez a funkció aranyat ér, s kötelezővé tenném mindenhol. Üröm az örömben, hogy mára a gmail (for your domain) fakókékké változott, ami nem tetszik annyira. És itt nincsenek témák, ahol visszaállíthatnám az eredetit. Viszont van offline módom már a megjelenéstől.

Published by kobak

apa, tanár, geek

8 replies on “gmail + matek”

 1. Szóval másnak is ilyen hülye szine lett a google apps fiók, jó, meg vagyok nyugodva, aszittem, hogy csak nálam van valami elkenődve.

  Elég lassan pakolják át az appsos fiókokba a sima gmailban (docba, stb) megjelenő új dolgokat.

 2. nem tudom zotya ki, de matekos lehet. barátom, ha ilyen lenne mindenütt…
  1. nem írnék postot, kommentet soha, mert nemhogy a 60, de a 200 mp is kevés ehhez a feladathoz, amit láttam itt.
  2. ha nincs részeg post, levél és akármi, akkor csak sok felgyülemlő salakanyag van, sok salak-kapcsolat, amit soha nem nyír ki senki, mert mindenki udvarias és megfontolt.

  szóval amúgy a harmadik meg az, hogy neked ez minek, te részegen is kiszámolod ezt… 🙂

 3. kobak: nekem tetszik az uj szin, de a skinezhetoseg hianyzik.
  mi az a labs? nekem nincs. mert magyarra vagyok allitva?

  zsoltu: ne ma, 22 masodperc jozanul a fenti teszt. reszegen biztos buknek, nem vagyok en kobak

 4. Félreértések elkerülése végett kiegészítettem a bejegyzést. A fenti összeadósdi 0-24 aktív nálam, mert egy kicsit trenírozza az agyamar, ami nem árt. A részegen levélírástól nem ez véd meg, mert ha ilyet látnék és levelet akarnék írni, akkor máshonnan tenném. Ez pusztán egy kis agytorna, amire legalább rá vagyok kényszerítve. 🙂

 5. Amúgy nálam is aktív 24/7, de tapasztalatból: Van az az akarat, ami kiszámoltatja veled hulla részegen is őket 🙂

  Próbáltam most 2-es szintre menni 1-es után, de könnyebb ui. betették az osztásokat, viszont csak 100 alatt, úgy hogy persze egész lesz a hányados, ezért ugrottam is 3asra, ez most pont jó!

  Ha megnézitek a hozzá való google group-ot, akkor látható, hogy van igény jóval bonyolultabb feladatokra is!

 6. Nekem 5-ösön megy (az se bonyolult igazán), s néha még meglep, amikor felugrik. 🙂 Eddig kétszer rontottam, s akkor az zavart, hogy nem írja ki, hogy melyiket, hanem csak dobja fel az újat.

Comments are closed.