akkor röviden…

by

in

Elmúlt, tegnap megettem az utolsó két tablettát is. Így már antibiotikum nélkül tengetem napjaim. Persze a gyógyszerszedés nem múlt el nyomtalanul, s pár napja egy Boritól(!) összeszedett kis vírussal küzdök. Már kifele vagyok belőle, így hétfőtől, ha minden jól megy újra tanítás lesz. Örültö, vagy sem, ez a cél. 🙂

Tegnap már leültem a gép elé, illetve az ölembe ültettem a macbookot, s elkezdtem játszogatni. Leszedtem egy csomó vmware image-et, s kipróbáltam egy rakat dolgot. Openbsd, Freebsd, meg egy adag rpm alapú linux. Be kell, hogy valljam, soha nem használtam rpm alapú disztribeket eddig. Mindig debian, ubuntu, meg gentoo volt a gépen. Az openSUSE 10.3 rc grafikus felületét nem sikerült működésre bírnom vmware fusion alatt ( phanatic is megkűzdött vele ), majd egyszer lehet teszek vele még egy próbát. Fedora 8 viszont egész tetszetős, majd még ismerkedem vele. Hihetetlen, hogy sok éven át majdnem kizárólag linuxot használtam, s most, amikor apple gépek vannak itthon hirtelen több különböző linux disztribet láttam egy nap alatt, mint anno.

By the way a fusion 1.1 beta ismét ingyenes (amíg tart a beta teszt időszak, s szerintem megint jobb, mint a parallels, amit ezennel el is távolítottam a miniről).

Aztán kipróbáltam az age 3-mat, amit ma töröltem is mindenestül a gépről. Nem szabad játszani. Veszélyes, nem veszi észre az ember, hogy telik az idő. És annyi minden fontosabb, hasznosabb, szebb dolog van, mint a monitor bámulása.

Regisztráltam tapir hatására a friendfeeden. Jó ötlet, de kellene bele custom feed hozzáadás, mert pl. ha valakinek több blogja van, akkor is csak egyet tud felvenni, s ez butaság. Több értelme van, s jobban kezelhető akkor már a lifestreamem. Pici hackolás, de minden felvehető bele. Gondolom ezen azért még változtatnak. By the way a jaiku és a tumblr is tudja ugyanezeket, tehát valami extrával elő kell még rukkolni a készítőknek.

Apropo, csiszi megmutatja miért jó safari 3-mat használni.

Kedvenc bloggerem, Chris J Davis csalódott az almában. Érdemes elolvasni a bejegyzését.

Kéne végre döntenem, hogy habari, vagy 2.3, meg kellene idő, amikor összerakom a fejemben már összeállt új designt, a mostanit közzéteszem, mert sok ember kérte már a fordítást, a k2 fordítást frissítem, mert hamarosan újabb release, s még egy csomó minden van, ami most nem jut eszembe.

Tegnap terveztem az októberi meetupon való részvételt, de kimaradt a fenti okból kifolyólag.

Apropó, a hétvégén, ha a gyomrom is egyetért a dologgal, s lázam se lesz már, akkor egy kedves német barátunk társaságában ellátogatunk a pálinka és kolbász fesztiválra.

És most még van egy csomó összeállítandó dolgozat, elészítendő weboldal, stb. Mielőtt azonban bármit tennék, egy c-vitamin, s egy alvás következik. Mert ki kell magamból kúrálni ezt a vírust. Jobb volt nélküle.


Comments

7 responses to “akkor röviden…”

 1. RE: K2
  Én azt vártam, hogy a pot file frissüljön, mert egy ideje már nem nyúltak hozzá. Pont a napokban ez is megvolt, de ha megcsinálod a frissítést, akkor megvárom… 🙂 Nekem annyira nem sürgős, lehet, hogy most már megvárom a véglegest és majd 2.3.1-gyel telepítem… 🙂

 2. jobbulast meg mindig! es lehet tudni, ki az a kedves nemet barat?

 3. ez a habari olyasmi, mint a k2? jobbulást.

 4. [quote comment=”39904″]jobbulast meg mindig! es lehet tudni, ki az a kedves nemet barat?[/quote]

  Johannes. Köszönöm.

  [quote comment=”39905″]ez a habari olyasmi, mint a k2? jobbulást.[/quote]

  olyan, mint a wordpress. köszönöm.

 5. (Amúgy e-mail értesítő nem működik. Kommentekről nem kapok mailt…)

 6. megint egy csomó számomra érthetetlen információ…
  enned kéne rendszeresen, és néha gyümölcsöt is, ennyi. próbálj erre koncentrálni.

 7. [quote comment=”39927″](Amúgy e-mail értesítő nem működik. Kommentekről nem kapok mailt…)[/quote]

  A 2.1 nem volt 2.2-tes wp kompatibilis. Frissítettem, elvileg most már működnie kell. Köszönöm a figyelmeztetést.

  A k2.pot elvileg frissült. Zeo írta, hogy frissítette, de még nem volt rá érkezésem, hogy ránézzek. :-/