aperture 2 inda house

A nemrég említett dilemmámat lezártnak tekintem azzal, hogy ma megérkezett az e-bayen időközben megvásárolt aperture 2. Mintegy 2 euróval volt olcsóbb szállítással, biztosítással, mindennel együtt, mint a lightroom upgrade.

A felületet még szokni kell. Teljesen más, mint a LR volt. Az 1.4.1 fenn marad a gépen, mert az abban tárolt képeimet nem fogom áthozni az aperturebe. Ide a mostantól készülő képek kerülnek majd.

Az apple projekt szemlélete tetszik, de még nem tudott ráállni az agyam. Nem látom át, hogy ha már 100+, neadj’Isten 1000+ projektem lesz, akkor azt hogyan fogom átlátni majd. Lehetőség van bőven a programban, tehát inkább nekem kell szemléletet váltanom, úgy tűnik.

Az aperture-re váltással persze elveszítettem az átjárhatóságot a windows és az osx között, de azt hiszem ez igazából sose volt valós szempont. Ha átjárhatóság, akkor továbbra is inkább egy GNOME felületre szeterek átjárni, mint xp-re, vagy vistára. Már csak ilyen vagyok. 🙂

Ha majd jobban belejöttem, s ismerem a programot, akkor lehet, hogy postázok majd egy teljesen szubjektív összehasonlítást a két programról.


Posted

in

by