App.net, a kihalt Twitter

by

in

Pár hónapja, amikor az App.net bevezette a meghívás alapú ingyenes accountokat, Syck meghívott. Az accountom azóta is él, fent vana telefonon, tableten, gépen a kliens, de nem használom. Szép, sok esetben okosabb, mint a Twitter, de nincs közösség. Közösség nélkül pedig egy közösségi oldal halott.

Másik bajom, hogy ezt tényleg nem gondolta senki komolyan ugye, hogy a Twitter vetélytársa lesz egy szolgáltatás ilyen béna címmel, hogy https://alpha.app.net/kobak. Nem sokkal egyszerűbb a https://twitter.com/kobak? Minek a felesleges extra aldomain? Másrészt az App magában kevés, mert mindnki az alkalmazás szóra asszociál, tehát már a nevében is fontos a “pontnet” a végén.

Érdekes, hogy rengeteg Twitter szerű oldal indult már el, s halt meg rövidebb vagy hosszabb idő után, sok még most is létezik, de már inkább csak vegetál. Az App.net azonban valamiért felkapott, s ez legalább egy időre kiemelte a többi közül. Pedig nem úttörő sem a fizetős, sem a meghívásos rendszerben. Talán a legnagyobb előnye, hogy támogatják a 3rd party klienseket. A nagyobb portálok, s cégek szinte mind jelen vannak a rendszerben. Így egy potenciális felhasználásának a Google ReaderA Google lelövi a híres RSS olvasóját a nyáron. leváltását tudom elképzelni. Az ember követi azokat a usereket, akik a megfelelő követendő oldalt képviselik, s máris ott a remek információ. Persze ugyanez működhet a Twitteren is, de ott azért egy csomó más információ is keveredik a rendszerbe.

Néha-néha még benézek, de azt hiszem részemről az App.net is halott projekt, pedig jól indult. Ti vagytok fent? Akkor kövessetek, s meséljétek el miben jobb a Twitternél! Mármint azon kívül, hogy kevésbé zajos, mert ez világos, hiszen alig vannak rajta. Örülnék neki, ha meggyőznétek arról, hogy jó…


Comments

2 responses to “App.net, a kihalt Twitter”

  1. Beszédes, hogy még a róla szóló bejegyzés is kihalt 🙂