Apple az oktatás fontosságáról

Az Apple 27-én tartott egy extra eseményt egy chicagoi iskolában. Itt bemutattak egy új iPad-et. Ami igazából a régi kicsit felturbózva és az árcédulát meg kicsit racionalizálták. Az érdekes, hogy a keynote után a média többnyire az iPad-ig jutott el. Holott az Apple ezzel az eseménnyel hatalmasat lépett előre az oktatás irányába. És az eseménynek nem az új iPad a főszereplője.

A Verge összevágta 11 percbe az esemény legfontosabb momentumait. A video eleje valóban az új eszközről szól. De a lényeg valahol hat és fél percnél kezdődik.

Az Apple rájött, hogy az oktatás fontos számukra (is). Ehhez persze tudni kell, hogy a cég kicsit el van késve az oktatási piacra való belépéssel. Illetve tettek már erre kisérleteket, de azok elég esetlenek voltak.

Amerikában az oktatást a Google uralja ChromeBookjaikkal. Második helyen a Microsoft és az Apple jelenléte egészen mostanáig elenyésző volt.

A tegnapi eseményen a világ egyik legerősebb cége letette a voksát az oktatás mellett. Pénzt, energiát nem kímélve oktatási alkalmazásokat fejleszt, oktatási tartalmakat hoz létre.

Végül pedig Tim Cook, az Apple jelenlegi vezetője megköszöni a tanárok munkáját. Tiéd, enyém, minden tanárét.