ássunk linkeket

diggAngol nyelvű oldalak kedvelt linkgyüjtője a digg. Eddig nem létezett hasonló magyarul. Azonban minden jól működő dolognak előbb, vagy utóbb elkészül a fordítása/magyar változata. Ebben az esetben sem történt másként.

internetmediaA helyzet csak akkor kezdett bonyolódni, amikor a sikeres blogtert megelőzte az internetmedia. Doransky már egy hete bejelentette a linkter indulását, azonban az a mai nap még csak beta (nagyközönség számára nem elérhető).
A “vetélytárs”, az internetmedia (a név szerintem nagyon nem szerencsés választás) azonban ezidő alatt belehúzott, s elindult. Kinézete nagyon hasonlít a digg kinézetére, s ez igaz a funkcióira is. További információ a weboldalon, vagy Sztahanov interjújában, illetve a készítő, Márk blogjában.

linkterA másik már említett versenyző a linkter. Külsőre szépen illeszkedik a blogterhez. Doransy jóvoltából volt lehetőségem kipróbálni, s tetszik. Blogteres regisztrációval lehet itt linkeket ásni.

Tehát adott a magyar piac, s két induló szolgáltatás. Kiváncsi leszek melyik lesz a befutó. Véleményem szerint a linkter sokkal jobban csengő név, s a blogter közösségét könnyen rá lehet majd mozdítani. A verseny azonban mindenképpen jó. Szerintem mindenki próbálja ki mindkettőt, s aztán döntsön.

Bővebben a témáról az onlinemarketing blogon.

update: Már csak egy kérdés maradt a végére: Valaki elmagyarázná, hogy miért is jók ezek a link ásó cuccok?

update2: Olvassatok sesblogot is a témában! 🙂


Posted

in

by