beteg akku?

Tegnap este akksiról használtam a pb-t. Ezután becsuktam, elment aludni. Minden OK. Semmi rendellenességet nem tapasztaltam. Majd amikor felnyitottam, nem ébredt fel, vagy csak félig. Azaz a képernyő sötét maradt. Mit lehet ilyenkor tenni? Visszacsuktam, de nem ment aludni ettől. Hjajj.

Akksi ki, akksi be. Bekapcs. Ezután a CD ellenőrzésig jutott, de annak az elejére mindig visszaugrott, s újra kezdte. Hjajj2.

disk utliltyAkksi ki, 220 be. Bekapcs. Elindult. Belépek, Mail indít. Nem indul, kilövöm, az egész rendszer halálán. Kikapcs, bekapcs, majd Disk Utility -> Repair Permissions. Túlzás nélkül legalább negyed órát ment. Azóta kissé értetlenül állok a dolog előtt. A kicserélt akkumulátor a hibás? A rendszer beteg? Vagy mi a helyzet. A probléma először a biztonsági frissítés telepítésénél jelentkezett, de most az nincs is fenn. Feltegyem?

Published by kobak

apa, tanár, geek

One reply on “beteg akku?”

  1. Ma frissítettem régi iMac-t, gép újraindul, betölt képernyőig eljutott és befulladt, nem volt tovább. Telepítő CD-k elő, be a gépbe az elsőt, szépen elindult a CD, Disk Utility-ban nyomtam automatikus javítást, megcsinálta, de továbbra is befagyott betöltő képernyőnél. CD-ről újra bootoltam és nyomtam egy reinstallt, most fejeztem, szerencsére minden fájl megmaradt, egyedül néhány alkalmazás nem indul, de azokat majd újra rakom… Úgy, hogy szerintem ne rakd fel…

Comments are closed.