desktop

by

in

ikonokMa megint jártam benn az egyetemen, így gép előtt ülve egyetemi netkapcsolatot használva nézelődtem a világhálón. Nem ért mindenki egyet a dologban, de sokan állítják, hogy ha sok dolog van a desktopon, akkor az lassítja az osx működését. Nem tudom, hogy így van-e, ennél sokkal fontosabb, hogy engem zavar, ha túl sok minden van az asztalon.

Azt már régen lerendeztem, hogy a dolgok az asztalon “nincsenek ott valójában”, csak symlinkek. Az ln -s cél név parancs segítségével a dolog simán megoldható. A cél a célmappa, vagy fájl elérhetősége, a név pedig, amilyen néven szerepel majd az asztalon.

Most pedig nummódszerek gyakon ráleltem az apple oldalán egy pár ikonra. Köztük pedig a FastIcns kis programnak örültem meg a legjobban. Freeware ikon csereberélő program osx-re. A Panic féle Candybart ismertem eddig csak, ami gombnyomásra megoldja az ikoncserét, de erre sajnáltam pénzt kiadni. Tudom, hogy get info a folderen, ikonon, aztán alma-c, alma-v kombóval megoldható a dolog, de így még egyszerűbb.

A jelenlegi desktopom így néz most ki:

desktop

És most örülök. 🙂 Apró dolgok teszik széppé az életet.

update: További szép ingyenes mac ikonok.


Comments

5 responses to “desktop”

 1. morcosmacko Avatar
  morcosmacko

  Hümm, szép.
  Nekem úgy áll kézre, hogy amivel épp foglalkozom, az ahhoz tartozó dolgok kint csücsülnek a desktopon. És mivel általában sok mindennel foglalkozom párhuzamosan, mindig ordenáré rendetlenség van. Akárcsak az igazi íróasztalomon. 😀

 2. shaark Avatar
  shaark

  Szép, ponts takarítom ki a gépem, lehet, hogy én is alkotok valamit ilyen téren 🙂

 3. Tetszik a háttérkép.

 4. Nagyon szép az asztalod.