iPod classic

Ami hagyományos az jó, ami hagyományos az szép, nekem meg van egy gyönyörű iPod classicom. Ezüst színű, s 80 gb zene, fotó, film, s minden más tárolására alkalmas. Szeretem. Hírbehozó a születésnapomon emlékezett meg a saját iPod classic vásárlásáról. HH nincs egyedül, mert egyik kedvenc német bloggerem, Michael is iPod classic tulajdonos.

Ez életem második iPodja. Egy használt photót nyúztam mostanáig, s nagyon jól működött. Azonban a 30gb-ot kezdtem kinőni már. Nekem az iPod nem csak zenedoboz a zsebemben, hanem elsődleges backup eszköz az iTunesban tárolt zenéimnek, meg a fotóimnak. Ezért a 80 gb már sokkal megfelelőbb.

Amit Michael is és Hirbehozó is megemlít, az a click wheel lassú reakciója. Ezt nem értem, bevallom Nektek férfiasan. A photo nem csinált ilyet, pedig abban is vinyó van, s régebbi butább, mint a classic. Azonban, amint ezen túltettem magam maradt a nagyobb kijelző, új menü, játékok (iQuiz teljesen jó), video lejátszás (igen, a photo nem tudott, csak iPodlinux után, de az meg nem volt túl stabil), nagyon-nagyon lapos kivitel. Az akksi lemerült nálam két nap használat után, de ennek szerintem az az oka, hogy nem töltöttem még fel rendesen. Addig volt csak töltőn, amíg rámentek a zenék (nem volt az se rövid idő persze).

Videót nézni rajta nem fogok, de pl. feliratkoztam a digitalphotographyconnection lightroom tutorials podcastjára. Egy podcast megtekintése közben talán nem folyik majd ki a szemem. 🙂

Nem hibátlan termék, de azt tudja, ami nekem kell, s tetszik is.


Posted

in

by

Tags: