digitális rezsi 2023 – sok kicsi sokra megy

Minden évben fut egy ilyen, hogy “és Neked mennyi a digitális rezsid?”. Idén Bate indította a dolgot a Threads-en.

Össze is gyűjtöttem, nálam mi viszi a pénzt havi szinten az online világban. Végül azért döntöttem amellett, hogy posztot írok belőle, mert így van lehetőség arra, hogy ne csak felsoroljam, hanem kicsit részletesebben kifejtsem. Sok apró tétel, ha összeadódik, jelentős havi kiadás lesz.

 • HBO Max – Kezdetek óta van, amikor volt egy akció, így kedvezményes havi díj van. Ráadásul itt van a Harry Potter és a Friends is fent, így a család kivégezne, ha nem lenne.
 • Disney Plus – Marvel, Star Wars filmek, sorozatok. Már ennyi elég lenne, de még akad néha más érdekes tartalom is.
 • Amazon Prime Video – Sokáig ellenálltam, hogy előfizessek, de a Jack Ryan, Reacher, stb. sorozatok miatt mégis meginogtam és rányomtam az előfizetésre. Egyébként a legkedvezőbb áru streaming szolgáltatás.
 • Spotify family – amint elkezdtek a gyerekek is zenét hallgatni, fenntarthatatlan volt, hogy ne legyen családi csomag. Ahol lehet, igyekszem óvni őket a reklámoktól, így a döntés gyorsan megszületett.
 • Youtube premium – Szintén. Nem akarom, hogy reklámokon nőjenek fel. Ráadásul én is idegbajt kaptam már a végén attól, hogy egy 3 perces video 5 percig tartott a reklámok miatt.
 • ChatGPT Pro – tanítás miatt is kell, képzések miatt is. Meg egyébként is okos dolgokra lehet használni. Bár a Google Gemini megjelenése óta erősen gondolkodom rajta, hogy érdemes-e fenntartani. A Bard a Gemini óta majdnem annyira jó, mint a ChatGPT. Lévén ez az egyik legdrágább tétel a listán.
 • Google one – kinőttem a tárhelyet. Szerencsére családilag megosztható, így egy előfizetés elegendő.
 • Apple one – same in English 🙂
 • Bergfex ski/wetter app – hó, időjárás előrejelzés, 1500 Ft az éves díj, ráadásul családban megosztható, ennyiért szinte ajándék
 • Windy app – kite-hoz, hogy fájdítsam a szívem, hogy jó szél van, amikor nem érek rá. 🙂
 • Revolut – kell a számtalan gyerekfiókhoz. Gyerekeknek van Revolut kids, így emiatt szükség van sajnos az éves előfizetésre.

Nem kevés. És van még Linode, Dreamhost, domain fenntartás. Azt hiszem ennyi.

A következő előfizetésem a Madmonq Greens lesz. Egyelőre egy 30-as adagot rendeltem. Akik ismernek, tudják, hogy nem vagyok (nagy) zöldségfogyasztó. Így pedig egy reggeli italban meg tudom oldani a szükséges zöld(ség) bevitelt. Elsőre rémisztő zöld izé volt, az íze se volt jó, de az első hét után már azt mondhatom, hogy meg is szerettem. Ha előfizetek, akkor érkezik majd havonta az adag és kicsit kedvezőbb az ára is.

Másik előfizetés, ami a csőben van, a Larq-nál lesz a víztisztító kancsóhoz egy filter előfizetés. Az utóbbi kettő bár nem digitális, de erősen határterület. Ráadásul a kettő össze is függ. Mert a Madmonq greenshez vízre van szükség.

A harmadik ráadás dolog, amit érdemes megemlíteni, az a Deeper Network. Amióta megvan a mini (meg azóta néhány pico is), nem használok VPN-t, így spóroltam egy havi előfizetést. Ráadásul az App Relocator funkciónak köszönhetően a streaming szolgáltatások esetében van lehetőség országot választani. Így akár előfizetésen is lehetne spórolni, de a kínálat szempontjából sem mindegy.

Internetelőfizetést, mobiltelefonszámlát még hozzá lehetne csapni, de azokat nem nevesítettem külön.

Nálatok hogy fest a havi digitális rezsi?