dropbox

by

in

dropboxAki újonnan regisztrálna a nagyszerű szolgátatásra, az szóljon, s meghívom. Így mindketten kapunk a tárhelyünkhöz extra 250 megabyte tárhelyet.

Az infóért köszönet wyctimnek. Ő egyébként, aki megismertette kis hazánkban a szolgáltatást, ami a kategóriájában szerintem messze a legjobb.

Röviden a lényeg: Kapsz függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszert használsz egy kis segédprogramot, s lesz a gépeden egy könyvtár, aminek tartalma felkerül az internet egy csak számodra eelérhető kis bugyrába. Innentől a lehetőségek tárháza végtelen: A megadott mappa tartalmát automatikusan szinkronizálhatod két, vagy több géped között, vagy csak biztonságban tudhatod a fájljaid, kreálhatsz megosztott mappákat, stb.

Nekem külön kedvencem a megosztott mappa funkció, aminek segítségével bárkivel fél pillanat alatt meg tudok osztani fájlokat, vagy akár egész könyvtárakat. Tegyetek vele egy próbát! Ha pedig érdekel az extra tárhely, akkor jelezzetek kommentben!

+3 giga megvan. Köszönöm. A továbbiakban a meghívókat nem én küldöm, ha szeretne valaki még +250 megát, mert nekem már nem jár több. Ha pedig lehetősége van másnak is adni, akkor miért ne csináljuk úgy! 🙂

Comments

18 responses to “dropbox”

 1. Érdekes, hogy épp most írtad ezt a bejegyzést – pár napja Dropboxolok :), és küldözgetem a meghívókat 😉 Korábban valamilyen ismeretlen okból nem sikerült a telepítés, de most egy perc volt az egész, és szépen, a háttérben dolgozik, nem lassítja a gépet sem, tényleg le a kalappal!

 2. Tárhely méretében mekkora limit van? Gondolkozom, hogy leváltsam az MS Mesh-t, bár azzal se nagyon akadt még gondom.

 3. Jelenleg 2 giga van a frissen regisztrálóknak. Meghívóval + 250 mega. Nekem 5 giga van, mert még anno wyctim segítségével korán regisztráltam, s ez volt a jutalom.

 4. 2GB a kezdet, de ha meghívással regisztrálsz, akkor eleve +250MB, és tovább bővítheted, ha meghívsz embereket, és ők regisztrálnak is.

 5. @DragonZ nagyon egyszerre reagáltunk. 🙂

 6. gabesas Avatar
  gabesas

  egy inviteot megköszönök. meg reportolom hogy dobál 3 notice-ot a comments.php-d.

 7. Tóth-Máté Ákos Avatar
  Tóth-Máté Ákos

  Szia!

  A megadott email-címemre küldj nekem is légyszíves.

  Köszi 🙂

  (és igen, 3 php notice dob a comments.php, ami itt csúnya piros dobozban látszik)

 8. invite ment. A hibákról tudok. Köszönöm a jelzést.

 9. Közben én is megleltem, hogy alapból 2 gigát adnak. Így mondjuk jobban megéri a Mesh a maga 5,2GB körüli tárhelyével. Viszont aránylag csekély pénzért megvan az 50GB-os tárhely, ami azért már alkalmas lehet biztonsági mentések tárolására. Vajon a Picasa tárhelyemet bővítsem tovább, vagy inkább erre ruházzak be? Nehéz döntés. 🙂

 10. kérhetnék egy meghívót? mert amióta leszoktam a dotmacről, hiányzik valami hasonló
  sala bejgli freemail pötty hu
  thanx

 11. Invite ment mindenkinek. Én is köszönöm. Szeretem az ilyen mindenki jóljár jellegű akciókat. 🙂

 12. Egyetértek! 🙂 Egyébként kipróbáltam a Live Mesh-t is, de nekem problémáim voltak vele (lehet, hogy abszolút az én hibám, de azt vallom, hogy egy ilyesfajta szolgáltatás is csak akkor jó, ha bárki tud vele élni): letöltés, telepítés tiszta, tetszett, hogy bármilyen mappát hozzárendelhetek, míg a Dropboxnál ugye droppolni kell egy boxba, viszont míg a Dropbox ezért cserébe szépen a háttérben észrevétlenül szinkronizál, és a webes felületen olyan tisztán és szépen követhető és használható minden, addig a Mesh nekiállt szinkronizálni, felzabálva a memóriát, majd a szinkronizálás befejeztével leellenőriztem az online felületet, ahol SEMMI nem volt ott… üres mappák… Uninstall… Mivel úgyis csak az életmentő, rendkívül fontos dokumentumaimat tárolom, bőven belül vagyok a Dropbox 2GB-ján, és a meghívásokkal növelgetem is a tárhelyem. Nálam a Dropbox egyértelmű győztes tehát – hiába a nagyoobb tárhely, a Live Mesh egyszerűen nem jött be…

 13. Szia! Nekem is jól jönne egy meghívó.
  köszi!

 14. Tibu Avatar
  Tibu

  Dobnál egy meghívót nekem is?

  Amógy backupra és a mozy.com -ot használom, kb. $50-ért unlimited tárhely backup célra egy gépről, ez nekem tökéletesen megfelel backupnak.

 15. Zoli, Tibu, meghívó ment.

 16. Izé, én el is felejtettem kérni meghívót, mert kipróbálni azért szeretném 🙂 Szóval, én is kérek egyet!

 17. Gandalf Avatar
  Gandalf

  Friss meghívó itt érhető el, azonnal lehet regisztrálni:

  link eltávolítva

  Moderálva: Ha adsz létező e-mail címet, akkor elfogadom a kommentet, így most ennek megfelelően nem kerül be a link. Köszönöm.

 18. Kecskés Attila Avatar
  Kecskés Attila

  Üdv mindenkinek! Ha valaki idetévedt és rögtön szeretne regisztrálni +250MB-tal több helyért akkor klikk ide:
  https://www.dropbox.com/referral/NTM3ODA0MDU5

  Mindenki jól jár!