ecdl

by

in

Előrebocsátom, nem vagyok egy M$ rajongó, de nem is vagyok ellensége senkinek, aki windowst használ. Telepítettem én is már jó csomó windowst, ha éppen arra volt szükség. (pl. itt)

Azonban tegnap nevetnem kellett a cégen. Egyik jó barátomnak segítettem már régebben is az ecdl (európai számítógépfelhasználói jogosítvány) vizsga egyes moduljaira való felkészülésben. Tegnap az access (adatbázis kezelés) rész volt soron. Amikor megtudtam, hogy mi az, amit tudni kell, közel álltam a röhögőgörcshöz.

Szánalmas. Az egészben azonban a legszánalmasabb az, hogy ezt a vizsgát van, aki értékeli.

Ez mondjuk nem a microsoft hibája. Mind az access, mind az excel tudásának kb 1%-a, ami szükséges a vizsga letételéhez. Az övéké viszont az, hogy legyen a vizsga bármilyen bugyuta, megoldható volna minden feladata nem microsoft office segítségével is. Miért nincs egy ugyanilyen elismertségű vizsga mondjuk openoffice használatával?


Comments

2 responses to “ecdl”

  1. Szerintem az ms vizsgák nem összekeverendőek az ecdl követelményeivel. Jelenleg én is egy mcp vizsga teljesítésén ügyködöm (70-315, bővebben http://www.microsoft.com/learning/exams/70-315.asp), és távolról sem nevezném nevetségesnek.

    Itt felesleges az ms-t szóba hozni, ecdl “elismervénnyel” én is rendelkezem, igaz nem kellett érte semmit se tennem, automatikusan “járt”, amikor elvégeztem érettségi után az ötödik évemet a középiskolában (ami elvileg 1 “felsőfokú programozói” okj képesítést adott, de ez természetesen ismét csak nem tükrözi a valóságot, távolról sem vagyok “felsőfokú programozó” 🙂 )

  2. Valahogy igyekeztem kifejezni, hogy nem az ms a fogonosz ebben. Az O “gonoszsaga” talan inkabb az, hogy, mint irtam csak MS Office hasznalhato az ecdl vizsgan.

    Az mcp az kemeny, s minden elismeresem azoknak, akik megcsinaljak!