windows recovery console

by

in

Tegnap telepítettem Anibálnak egy uhu-t a gépére. A gépen volt eredetileg egy win98 és egy xp. A 98-at gyalultam, s helyére ment a bagoly.

A dolog szépen működött, egyetlen gond az volt, hogy ezzel az xp boot recordja is felülíródott/megszünt. Gondoltam semmi gond, xp cd, javítás, s megoldjuk a gondot.

Majdnem így is volt, de hiába a fixmbr, hiába a fixboot, semmit nem csináltak. Telefon, google, semmi használható válasz. Maradt az xp reinstall.

Valaki elárulná, mire jó egyébként a windows recovery console? Mert én eddig akárhányszor próbáltam, még nem sikerült még vele bármit is elérnem.

update: Többen írtátok, hogy Nektek működött, így kiszedtem a címből a semmi értelme dolgot. Nekem nem csinált semmit. Hiába küzdöttem vele…


Comments

5 responses to “windows recovery console”

 1. Én használtzam már, amikor véletlenül NTFS parícióra tettem fel a grubot 🙂 Nagyon paráztam, mivel semmi adatot nem lehetett látni arról a partícióról. Aztán jött több óra google fórum. Recovery konzollal kis szarakodás után helyreállítottam mindent.

 2. Ezt orommel hallom. Eddig nem ismertem senkit, aki sikerrel tudta volna hasznalni.

  …lehet, hogy meg kell valtoztatnom a post cimet?! 🙂

 3. én már többször használtam
  fixboot és fixmbr meg kellett volna, hogy oldja…
  (bár gondolom ez így utólag nem segít)
  esetleg egy javító telepítést érdemes ilyenkor megpróbálni, mert akkor legalább megmaradnak a telepített programok és beállítások

 4. HiA, ha megoldotta volna a fixboot, meg a fixmbr, akkor nem születettt volna ez az írás. 🙂

 5. Gondoltam, hogy nem segít, hogy nekem már működött… 🙂