elmúlt két nap röviden

by

in

Nos, a mai és a tegnapi nap összességében sikerrel pályázhatna az életem legpocsékabb egybefüggő két napjára. 🙂 Mindkettő alapvetően jól indult. Tegnap az iskolai gépemen (mert kaptam egy amd duron 800MHz-es nem mai pc-t) tettem egy próbát, s jauntyn telepíteni próbáltam az nvidia drivert. Onnantól kezdve fagyás a gdm indulásakor. Nomindegy…

Eztán átnyargaltam volt gimnáziumomba, ahol már lassan 8-9 éve rendszergazdai feladatokat látok el. A szervergép megadta magát. A szerveren egy kedves korai P4-es sorozatú PC-t kell érteni. Ez a gép szegény úgy tűnik nem akarta betölteni a tizedik életévét a szolgálatba, s tisztességgel nyugdíjba vonulni, ehelyett egyszerűen se kép, se hang elhalt. Diagnózis nincs. Táp OK, vinyó rendben, monitor fekete marad, vinyók nem pörögnek, annyi.

Új/régi gép beállít, vinyót betesz (gyenge próbálkozás, hátha feláll a rendszer), minden OK, de nincs hálózat. eth0 no such device. Ajjajj. Kernel fordítás, vagy újratelepítés. Kernelfordítás. Közben Oxinak igértem, hogy megyek Humlegrumble (nem tudom megjegyezni a nevüket) koncertre. Az legalább helyben van a Gödörben, ami előtt tömegek fetrengenek a meleg aszfalton, meg e fűben. Benn a koncerten elvétve egy-két ember. Kicsit gyanús, de üsse kavics, megnézzük. Hááát… alternatív koncert volt. Oxi elmesélte, hogy Gábor, az énekes utcazenészként tengeti napjait, de azóta két zenekara van, meg mivel kifehérített utcazenész, s adózott/zik, emiatt a belga állam havi ezer euró fizetést ad neki. Ez karrier.
A koncertről aztán leléptem még a vége előtt, vissza a suliba. Kernel fordítás behalt. Make menuconfig, ncurses-dev csomagot pendrive-on áthoztam másik gépről. Újra fakeroot make-kpkg kernel_imageVárakozás, fél 11, 11, ott hagyom a make-et, meg a gépet, s futás ki az utolsó buszhoz.

Godor

Itthon. Borit ma még nem láttam. Hiányzik. Zsófi megvárt, szeretem, megért, s köszönöm. Fürdés, alvás.

Másnap. Reggel próbaérettségi matekból. Megnézegettük, hogy minden rendben. Lezajlott. Eközben futótűzként terjed a hír, hogy tűzriadó lesz. Mikor? Senki se tudja, de mindenki várja. 13:10. Hurrá, 13:15-ig tanítok, de ha egyben tartom az utolsó két órát, akkor 13:00-kor már végeztem is. Pfff. Nonembaj. Ez egy ilyen nap.

Benti gépen ubuntu helyett debian lenny mászik fel. Tisztább, szárazabb érzés újra debiant telepíteni. Aztán tanítás után irány a Deák Tér. Kernel fordítás megint behalt. Türelmem végéhez közelít, új telepítés. Megtörténik, van hálózat, lighty, postfix konfig, squid start, s userek átmásolása. Majdnem minden működik, még egy MySQL visszamentés van hátra, de azt már itthonról is meg tudom csinálni. Siker! Tulajdonképpen egy jó nap. Egy ismerőshöz kell még elugranom, aztán Borit összeszedni a nagymamánál.

Kocsiba beszállás, Márvány utca, piros lámpa, hatalmas csattanás:
DSC00085.JPG

Ez a nap mégsem annyira jó. Most itthon, holnap szervíz. Mi volt, ki volt, nem tudom. Senki nem látott senkit. Érthetetlen. A magától betörő ablak teória pedig szintén elég fura.


Comments

4 responses to “elmúlt két nap röviden”

  1. Amikor bereped magától az üveg, szerintem nem zúzódik ekkorát. Csak álltál és hipphopp csatt és betört? Nem dobtak neki valamit?

  2. Ez nagyon ugy nez ki, mint egy ko 😐 Remelem az elkovetkezo napok jobbak lesznek!

  3. "Sok baj éri az igazat, de valamennyiből kimenti az ÚR." (Zsolt 34,20)

    Lehet, hogy csak igaz vagy. 🙂

  4. Kobak! Írj egy sms-t a danubius pirítósba. Minden pénteken a hét lúzerét keresik, aki nem más, mint akinek a legrosszabb, legelbaszottabb hete volt. Nálam nyerő vagy a 2 nap alapján… 😀