Facebook like vadászat

A Webisztán tegnapi bejegyzésében megismert videó sok kérdést felvetett a Facebook like-ok számát illetően. Az csak hab a tortán, hogy a videó induló képét összeolvasva egy hárombetűs magyar szót kapunk.

A Facebook like-ok száma nem mérőszám. Sokszor a kevés inkább több. Sőt sok esetben a like-ok nagy száma nem biztos, hogy pozitív hatású. Mivel első körben a like-olok egy kis százaléka kapja meg a cikket, kvázi tesztképpen. Azután ha nekik tetszett, reakciót, megosztást, like-ot váltott ki belőlük, akkor bővül ez a kör. Azonban sok like kis százaléka is nagy, főleg, ha azok pénzen vásárolt zombik. Ilyen helyzetben ugyebár sokkal rizikósabb, hogy a beküldött bejegyzés egyáltalán kijut-e a kis csoportból.

A videónak a számomra meglepő megállapítása, hogy a like farmon vásárolt bejegyzés, mint pl. a bemutatott boostlikes hasonló hatásfokkal dolgozik, mint a hivatalos Facebook oldalon megvett hirdetés.

Erre a helyzetre a legegyszerűbb megoldás az lehetne, ha a Facebook limitálná az egy ember által like-olható oldalak számát. Így a legitimációért like-olok boldog-boldogtalant profilok kiesnének, mert hamar betelne a like tárhely.

Ja, egyébként a blognak is van saját Facebook oldala, s like-olható. Feltéve, hogy igazi emberek vagytok! 😉


Posted

in

by