facebook magyar – nem magyar

by

in

A hétvégén az internet a magyarra fordító google-tól volt hangos, ma viszont egy érdekes facebook üzenetet kaptam:

kobak.org Mail - Wimmer Krisztiagyart a apot-ra -

A facebook nálam default angol nyelven beszél. Szeretem úgy, s nem is akarom magyarra állítani. A levelek viszont úgy tűnik valamiért mostantól magyarul érkeznek. Miért?!

Azt pedig tegyük hozzá, hogy a

Wimmer Krisztiánmagyarázat a állapot-ra

szövegrész még egy magyar nyelvben jártas ember számára is néha nehezebben érthető. Ezt azonban könnyen orvosolhatja a fordító csapat. Hajrá! 🙂


Comments

8 responses to “facebook magyar – nem magyar”

 1. Elég béna lett. Beállítások, nyelv, angol, aztán el is felejthetjük 🙂

 2. Huu, egy pillanatra én is megnéztem a magyar facebook-ot, de gyorsan vissza is állítottam angolra. Nem mintha értenék mindig mindent a kifejezéseiknél, de még mindig értelmesebben hangzanak 🙂

 3. Nekem kb. 1 hete szinte lehetetlen angolra állítanom a google egyes oldalait. Pl. a safesearch-öt ki sem tudom kapcsolni, mert akár be vagyok jelentkezve, akár nem, mindenáron a magyar google-t hozza be, és ha rányomok, hogy google.com in english, akkor az english google visszairányít a magyarra, és megint magyar… a keresés beállításainál be tudom állítani, hogy angol legyen a keresés, de ettől még a safesearchet lehetetlen kikapcsolni. Szerintem ez azért van, mert magyaron eddig sem tudtam kikapcsolni, és most talán félig a magyar, félig az angol szervert használja… Borzasztó. Próbáltam felvenni velük a kapcsolatot, de ez mindig is sikertelenségre volt ítélve, bár életemben egyszer kaptam egy automatikus választ az adsense csapat-tól.

 4. Ne haragudjatok de én ínkáb megmaradok a magyar IWIW-nél. A Facebook magyarul úgy néz ki hogy az összes kérdés angolul van és válaszolj rá magyarul. Jó lehet csak nagyon picit tudok angolul mivel több mint 40 évet éltem angol nyelvterületen és a brit királyi műszaki egyetemet végeztem, tehát nem okozna problémát a megértés , csak a nagy magyarosítással egy ÖSZVÉR lett a programból, Angolul elmegy de ez a magyarosított zagyvalék nyugodtan kimaradhat. Ha jól megnéztek egy csomó bejelentkezőt még a legminimálisabb személyi adat sincs megadva mert az illető valahonnan kapott egy meghívót de lila gőze sincs hogy hova mit írjon.

 5. Les: A magyar facebook még közel egy évvel a bejegyzés születése után is használhatatlan. Magyartalan, s öszvér, ahogyan írtad. Ennek ellenére a facebook messze jobban használható szerintem, mint az iwiw. Persze az is igaz, hogy másra.

  Míg az iwiw inkább egy "telefonkönyv", addig a facebook egy sokkal élőbb közösségi háló.

 6. Brigi Avatar
  Brigi

  hogy vagy hol kell magyarra állitani mert nem tudom:S

 7. Kaptam én is egy üzenetet,hogy jobb lesz a gépem és kat rá azóta szar,

 8. Zoltán Avatar
  Zoltán

  hogyan lehet magyarosítani a facebookot