Feedburnert megölték (nem teljesen)

Sajnos a helyzet igaz. Elnézést az index által is megirigyelhető bulváros címért, de az a nagy helyzet, hogy a Google felvásárolta majd csendben kiheréli a Feedburnert.

UPDATE: @Ktamas egy twittben jelezte, hogy a nullán álló számlálók és az API megszünése között nincs összefüggés. Több helyről is megerősítést nyert, hogy a Feedburner nem szűnik meg, ennek ellenére fenntartom, hogy jobb saját kézben tartani mostantól a feedeket.

Important: The Google Feedburner APIs have been officially deprecated as of May 26, 2011 will be shut down on October 20, 2012.
Forrás

Most már ha belépek a Feedburner oldalára, akkor már a feliratkozóim nullán állnak, s nem hiszem, hogy hosszútávon megéri átirányítani már a feedeket. Bevallom Nektek, nem értem a lépést. Igen, tudom, a blogok halottak, a feed is halott, minden halott. Meg is beszéltük ezt jól a Goldenblog díjátadó elején a kerekasztalban.

De nem értek egyet. A feedburner egy hihetetlen jó forrás volt a Google kezében. A blogok minden tartalma átfutott a Google szerverein, minden információnak elsőkézből bírtokába került. Így érthetetlen a szolgáltatás kivégzése számomra. Elfogadom, hogy csökken az RSS fontossága, de akkor maximum kevesebb szervert kell betolni a Feedburner alá. Szépen, s nyugodtan tovább muzsikálhatott volna.

Most akkor én kiszállok a Feedburner nevű sűlyedő hajóról, s mostantól a blog feedje az alábbi url-en érhető el:

http://kobak.org/feed

Ha még olyan old school régi motoros vagy, mint én, akkor iratkozz át a feedburnerről erre a feedre. Köszönöm.


Posted

in

by