Feedburnert megölték (nem teljesen)

by

in

Sajnos a helyzet igaz. Elnézést az index által is megirigyelhető bulváros címért, de az a nagy helyzet, hogy a Google felvásárolta majd csendben kiheréli a Feedburnert.

UPDATE: @Ktamas egy twittben jelezte, hogy a nullán álló számlálók és az API megszünése között nincs összefüggés. Több helyről is megerősítést nyert, hogy a Feedburner nem szűnik meg, ennek ellenére fenntartom, hogy jobb saját kézben tartani mostantól a feedeket.

Important: The Google Feedburner APIs have been officially deprecated as of May 26, 2011 will be shut down on October 20, 2012.
Forrás

Most már ha belépek a Feedburner oldalára, akkor már a feliratkozóim nullán állnak, s nem hiszem, hogy hosszútávon megéri átirányítani már a feedeket. Bevallom Nektek, nem értem a lépést. Igen, tudom, a blogok halottak, a feed is halott, minden halott. Meg is beszéltük ezt jól a Goldenblog díjátadó elején a kerekasztalban.

De nem értek egyet. A feedburner egy hihetetlen jó forrás volt a Google kezében. A blogok minden tartalma átfutott a Google szerverein, minden információnak elsőkézből bírtokába került. Így érthetetlen a szolgáltatás kivégzése számomra. Elfogadom, hogy csökken az RSS fontossága, de akkor maximum kevesebb szervert kell betolni a Feedburner alá. Szépen, s nyugodtan tovább muzsikálhatott volna.

Most akkor én kiszállok a Feedburner nevű sűlyedő hajóról, s mostantól a blog feedje az alábbi url-en érhető el:

http://kobak.org/feed

Ha még olyan old school régi motoros vagy, mint én, akkor iratkozz át a feedburnerről erre a feedre. Köszönöm.


Comments

8 responses to “Feedburnert megölték (nem teljesen)”

 1. Nekem is minden feedem 0-n van szept 18 ota, de lehet, hogy nincs osszefugges:

  http://feedburnerstatus.blogspot.hu/2012/09/known-issue-subscriber-counts-and-stats.html

 2. Nekem is 0-án van, és még jó pár embert ismerek akinek szintén. A problémám fő gyökere, hogy én a podcastemet vezetem a feedburneren keresztül az iTunes innen olvassa be… 🙁

 3. markusbird Avatar
  markusbird

  Elszomorít. Következő a Google Reader? Egyébként a magam fajta keményebb tartalom-függőnek nem tudom mi lenne jó alternatíva feedek helyett. Oké, hogy az ajánlások fontosabbak lettek, de azért az közel sem fed le annyit, mint a feedek. Persze mindenki csinálhat saját feedet, csak gondolom egyre kevésbé lesz jellemző. A Google-nek max annyi lehet ebben, hogy talán többen visszakapcsolják magukat “discovery” módba, azaz több szörfözés, több google ad megjelenítése stb. De mondjuk nem olyan nagy az a réteg. Ez nálam olyan szintű dolog, hogy szivesen fizetnék jó feed szolgáltatásért fogyasztóként és tartalom előállítóként is.

 4. Preko Avatar
  Preko

  Nem értem teljesen ezt a nagy felháborodást, másfél éve bejelentették hogy deprecated lett ez az API, aki kicsit is figyelt az már nem használja. Ha jól értem, akkor ez amúgy is csak arra volt jó, hogy a feed-ekről lekérj pár statisztikát (pl. subscriber szám). Valóban érint ez minket, egyszerű Feedburner felhasználókat?

  1. Eddig azért volt sok apró haszna a dolognak. Pl. több régi vágású embernek alkalmaztam az e-mail feliratkozást a feedekre. Ez most már ezennel nincs többé.

   A statisztika is remek dolog, Sajnos egyre göthösebb a rendszer. Amikor egy hétig nullán álltak a számlálók, azt hittem teljesen kihúzták a dugót. Végül kiderült, hogy ott még nem tartunk. 🙂

   Mindenesetre a saját feed miatt csak magamra haragudhatok, ha nem megy.

 5. Szerintem elgondolkodtató a dolog azért… Mert nem tartom kizártnak, hogy a webes feedburnert is lelövik később. Jó lenne alternatívát találni, nekem személy szerint csak a Podcast miatt lenne kényelmetlen, az api leállítást figyelmeztetésnek vettem, így cselekedtem, a későbbi gondok elkerülése végett. 🙂

 6. engem halálosan tud idegesíteni, hogyha egy oldalnak nincs RSS-e (hírportáloknál ez a hiány rovat szinten külön-külön is tud bosszantani). az üzemeltetőnek a mai eszközökkel aligha okoz nehézséget a működtetése, az olvasó meg hadd döntse el, hogy ő éppen hogy szeretné követni az oldalt

 7. engem halálosan tud idegesíteni, hogyha egy oldalnak nincs RSS-e (hírportáloknál ez a hiány rovat szinten külön-külön is tud bosszantani). az üzemeltetőnek a mai eszközökkel aligha okoz nehézséget a működtetése, az olvasó meg hadd döntse el, hogy ő éppen hogy szeretné követni az oldalt