halott kijelző – újra él (update)

by

in

És elért. Zsolt már figyelmeztetett. Az almáriumnak írtam is. Meg akartam előzni a hibát, azonban az apple nem épp kedves etéren:

Tisztelt Uram,

a jelzett gép elvben beleesik a visszahívott gépek körébe.
Cserét viszont csak nem működő kijelzőjü mbp esetén tudunk rendelni, ha egy általunk lefuttatott teszt is igazolja a hibát.

Tegnap óta viszont van nem működő kijelzőm, így holnap, vagy hétfőn, ahogy sikerül első utam az almárium. Féltem tőle, de nem vártam, hogy bekövetkezzen.

update:

gondolkodtam én is a dolgon…

update: Újra működik tökéletesen.

update: Bevizsgáltattam (Almárium), s minden tökéletes a gépen.


Comments

4 responses to “halott kijelző – újra él (update)”

 1. hehhh…nekem a tobb mint 4 eves powerbookom tokeletesen mukodik, csak 1 dead pixel van rajta.

 2. shaark Avatar
  shaark

  Nekem nyár elején feladta a Macbook Pro-m akkumulátora a szolgálatot és felfújodott. Megnéztem neten, hogy nincs-e csereprogram rá, volt. Beadtam rákövetkező napon (pénteki nap volt), eladó mondta, hogy szervízes nincs bent, ugyhogy nem tudja 100%-ra, hogy beveszik-e, de azt mondta, hogy valószínűleg. Hétfőn szól a telefon, felveszem, mondják, hogy most lett vege a csereprogramnak es nem cserelik az akksit. Megnéztem neten és tényleg megszűnt a program, úgyhogy elküldtem az egész Apple-t akkor melegebb éghajlatra… Szóval ennyit ezekről a csereporgramokról…

 3. hogy egy kicsit kibovitsem az Apple fikazast, en 2008 szeptemberben vettem 1639EUR-ert ujonnan (diak akcioval Belgiumban) 24" iMac-et 4GB rammal. 1639 nem keves penz, megis a kijelzo foltos volt belulrol, de legalabb nem volt dead pixelem.

  Mivel folyamatosan hasznaltam a gepet, nem igazan volt idom elvinni szervizbe eleg sokaig, de aztan lecsengett a suli es majusban bevittem a szervizbe. Hipergyorsan, 2 nap alatt csereltek benne full panelt. Elhoztam, bekapcsolom: 7 dead pixel. Mi a f@#$sz…hivom oket, mondjak vigyem vissza. Visszaviszem, bocsanatot kernek, megigerik hogy holnapra lesz benne egy uj kijelzo. Masnapra (24 oran belul!!!) benne van az uj 24" kijelzo, de mar nem hozom el bekapcsolas nelkul. Nezem a pixel checket es mit latok: 1 full dead pixel +1 lazy pixel.

  Kerdore vonom oket, hogy ez meg mar megint mi???????????? Erre kiderul, hogy az Apple szerint a 24" iMac kijelzon 7 vagy annal kevesebb dead pixel = tokeletes kijelzo, nem cserelik!!! Az is kiderult, hogy a masodik (7 dead pixeles) panelt a szerviz a sajat penzen vette es cserelte, mert az Apple ezt nem csereli.

  Szoval errol ennyit, most van egy 1639 EUR-ert vasarolt 24" iMacem, aminek a kijelzoje ugyan mar nem foltos, de majdnem a kijelzo kellos kozepen van egy allandoan feketen vilagito dead pixel.

  Es ez tokeletes termek. Koszonjuk Apple.

  Ajanlom, hogy a Snow Leopard megoldja vegre a memoriakezelesi problemat kulonben nagyon ki fogok abrandulni.

 4. De ez a Jegestea figura milyen "ügyesen" dolgozik az abszolut használhatatlan szerszámmal… Mindezt a kukatetőn. Egy őstehetség!!! Nem véletlen PIMP és rapper. Legalább a kutyusa aranyos 🙂