i love stars

by

in

Az egyik legjobb és legegyszerűbb program az utóbbi hét felfedezettje, az I love stars. A kis segédalkalmazás a potionfactory névre hallgató gyár terméke. Kis cég kiváló programokkal. A tangerine névre keresztelt applikációt már bemutattam, a The Hit list pedig a jövő task kezelő programja.

A kis cégismertető után hadd mutassam be a címbeli kis programocskát! Telepítés után megjelenik a felső menüben az épp aktuálisan hallgatott szám csillagjainak a száma. Eztán hallgatás alatt, egyszerűen a megfelelő számú csillagra kattintva adhatunk, vagy vehetünk el csillagokat a daltól. Ennyi, se több, se kevesebb. Pont, amire szükség van. A iScrobbler + growl szól, hogy mi megy, ha nem ismerném fel, így az iTunest el lehet tüntetni.

Mielőtt az I love starst használatba vettem volna, viszonylag unalmas volt az iTunes Libraryban a csillagozás. Szinte minden zene két csillaggal büszkélkedhetett (pár kivételtől, akik már importáláskor megkapták a 4, vagy 5 csillagot). Elvétve akadt pár három csillagos, a egy-két zeneszám volt egy darab csillaggal kitüntetve.

A csillagozás egyébként nehéz. Az embernek kell, hogy legyen egy prekoncepciója, ami alapján osztogatja a csilagokat. Nálam ez a következő (fontos tudni, hogy teljes albumok vannak a Librarymban, ez alól 5-6 szám kivétel, ahol az album többi dala hallgathatatlan):

1 csillag – az albumon rajta van, de nem szivesen hallgatom meg mégegyszer (ezek lesznek, amiket majd egyszer törölni fogok, ha összeszedem magam. Addigra azonban a csillagozásnak tökélyre kell fejlődnie)

2 csillag – Újra meghallgatható

3 csillag – Szivesen meghallgatnám mégegyszer, tetszett

4 csillag – Mindig magamnál szeretném tudni az iPodon

5 csillag – Mesterművek, bármikor, bárhol örömmel újrahallgatom

Ti hogy pontoztok csillagoztok? Csillagoztok egyáltalán? 🙂


Comments

12 responses to “i love stars”

 1. Igen, viszont én csak 3 csillagig megyek le. A szabály a következő:

  3 csillag: elviselhető, albumon szar zene, intro, outro stb.
  4 csillag: hallgatom egy darabig, de legtöbbször pár hét múlva elfelejtem. 🙂
  5 csillag: örök sláger, szifonon a helye. 🙂

 2. Én szinte sosem töltök egész albumokat, sőt, egy előadótól ritkán van több, mint egy-két zeném. Csillagozás:
  ami nagyon rossz, az nem kap semmit, törlöm;
  1 – ilyet még nem adtam sose;
  2 – nem szeretem, de törölni sem akarom, mert valamiért fontos;
  3 – nem rossz;
  4 – majdnem 5, de kicsit már unom;
  5 – bárhol, bármikor.
  Háromtól felfelé meg általában mennek szifonra is. 🙂

 3. @Gigi off: Ez az e-mail cím! 😀

 4. Nem csillagozok, mert ha zenét akarok hallgatni, akkor mindig tudom pontosan, hogy mit akarok, másrészről meg egy szép napos délutánon X dalt imádom, míg egy dolgos napot inkább Y-t! 🙂

 5. En nem csillagozok, mivel nem latom sok ertelmet. Akkor lenne ertelme, ha pl beraknam randomba a zeneimet es ehhez mert gyakorisagba jatszana oket. Amikor meg en alitom ossze a listat, akkor tudom melyiket szeretem,nics szukseg csillagozasra.
  Ha valaki tud valami ertelmes hasznat az egesznek orommel fogadom.

 6. morcosmacko Avatar
  morcosmacko

  Ájtyúnzban nem csillagozok.
  Lájtrúmban igen. Nem folyamatában csinálom, hanem 2-3 havonta tartok csillagozós estét, amikor végignyalom az addig keletkezett párszáz képet és pontozok (és törlök kíméletlenül). Általában nehezen szedem rá magam hogy megcsináljam, de jobb így, mert ha rögtön a feltöltéskor pontoznék, akkor a hirtelen lelkesedés esetleg indokolatlanul sok csillagot szülne…

 7. dvorcsak Avatar
  dvorcsak

  en nem csillagozok

 8. egy csillag – törölném
  öt csillag – megvenném
  más nincs.

 9. Nem értem igazándiból, hogy mi a célja és értelme a csillagozásnak. Úgyis hangulatfüggő, hogy mit hallgatsz. Olyan nincs, szerintem, hogy bármikor meghallgatható, hacsak nem így nevezzük a nagyon jól eltalált számokat.
  Off: A minap viszont csillagokat láttam. A hatosról félfordulatból küldte meg az ellenfél csatára. Annyi időm nem volt, hogy felkapjam a kezem, és telibe lőtte az arcomat. Folyt a könnyem, a taknyom, csengett a fülem, és a kontaktlencséim keményen elmozdultak, csoda hogy nem estek ki…:) Na az a lövés 5 csillagos volt:D De a védésem is. Mondhatni úgy aláztam, hogy fejjel hárítottam 🙂

 10. egy csillag – törlendő
  kettő – javítandó (hiányzó előadó, rossz cím stb.)
  három – elmegy, időnként hallgatom
  négy – jó
  öt – kedvencek

 11. Köszönöm a sok gondolatot. Van miből ötletet meríteni, ha esetleg meg akarnám változtatni a csillagozási szokásaimat. 🙂