i love stars

Az egyik legjobb és legegyszerűbb program az utóbbi hét felfedezettje, az I love stars. A kis segédalkalmazás a potionfactory névre hallgató gyár terméke. Kis cég kiváló programokkal. A tangerine névre keresztelt applikációt már bemutattam, a The Hit list pedig a jövő task kezelő programja.

A kis cégismertető után hadd mutassam be a címbeli kis programocskát! Telepítés után megjelenik a felső menüben az épp aktuálisan hallgatott szám csillagjainak a száma. Eztán hallgatás alatt, egyszerűen a megfelelő számú csillagra kattintva adhatunk, vagy vehetünk el csillagokat a daltól. Ennyi, se több, se kevesebb. Pont, amire szükség van. A iScrobbler + growl szól, hogy mi megy, ha nem ismerném fel, így az iTunest el lehet tüntetni.

Mielőtt az I love starst használatba vettem volna, viszonylag unalmas volt az iTunes Libraryban a csillagozás. Szinte minden zene két csillaggal büszkélkedhetett (pár kivételtől, akik már importáláskor megkapták a 4, vagy 5 csillagot). Elvétve akadt pár három csillagos, a egy-két zeneszám volt egy darab csillaggal kitüntetve.

A csillagozás egyébként nehéz. Az embernek kell, hogy legyen egy prekoncepciója, ami alapján osztogatja a csilagokat. Nálam ez a következő (fontos tudni, hogy teljes albumok vannak a Librarymban, ez alól 5-6 szám kivétel, ahol az album többi dala hallgathatatlan):

1 csillag – az albumon rajta van, de nem szivesen hallgatom meg mégegyszer (ezek lesznek, amiket majd egyszer törölni fogok, ha összeszedem magam. Addigra azonban a csillagozásnak tökélyre kell fejlődnie)

2 csillag – Újra meghallgatható

3 csillag – Szivesen meghallgatnám mégegyszer, tetszett

4 csillag – Mindig magamnál szeretném tudni az iPodon

5 csillag – Mesterművek, bármikor, bárhol örömmel újrahallgatom

Ti hogy pontoztok csillagoztok? Csillagoztok egyáltalán? 🙂


Posted

in

by

Tags: