i nyíl power

Azaz lecseréltem az iBookomat egy PowerBookra. Eddig azt kell, hogy mondjam, nem bántam meg a döntést. Miért a csere?

A kérdésre kérdés a válasz, miért ne most? No, de mégmielőtt vitába kezdek saját magammal, inkább elmesélem a dolgot. Gondoltam egy merészet, s feltettem apronetre, meg beszmacre egy-egy hirdetést, hogy eladó az iBookom. Próba-szerencse. Igazából, ha nem vette volna meg senki, akkor se bántam volna nagyon. Szerettem az iBookom. 🙂

Ekkor észrevettem az egyik notebook boltban egy macbookot, amit 60e ráfizetéssel meg tudtam volna venni. Ez egy fehér, core duo változat lett volna. Már el is küldtem az e-mailt nekik, de amikor a válaszemailben a ráfizetendő összeg közel hat számjegyű volt, akkor úgy döntöttem inkább nem ficánkolok. Jó nekem az 1024×768 -as felbontás. Ha meg nagyobb kell, akkor külső monitor + hack.

Persze az iBook hirdetés maradt, így másnap jelentkezett valaki a gépért. És még ugyanaznap megláttam ezt a 15-ös powerbookot az iBookért kinált ár +30-ért. Elkezdtem kutatni, hogy melyik powerbookról van szó, s gondolkozni, hogy megéri-e nekem. Kell-e G4-re váltani, amikor az intel a menő, stb. Végül az eredeti tulajjal folytatott hosszas levelezésből kiderült, hogy a gép nincs még 2 éves, szép állapotú, semmi baja. Az akksi 2,5 órát bír, ami nem sok, de nem is kevés. Az egyetlen gond, hogy csak 512 ram van benne.

Megtörtént ezután a csere. És akkor a különbségek:

  • aluminium
  • amerikai billentyűzet van rajta, amit én személy szerint jobban szeretek, mint a magyart. A magyarban mivel lekerült a hosszú í a bal shift mellé, emiatt a ~ jel is ott volt, pedig azt mindig bal fenn kerestem. Most meg az í-t keresem bal lent, illetve nehezebb a nullát előcsalni. Ez van. 🙂
  • lapos, nagyon az. szép.
  • picit ütött-kopott néhol, de ez nem zavaró
  • 1280×864 felbontás – fantasztikus, a kijelző pedig tényleg nagyon szép
  • combo. Az iBookban dvd ró volt. Ez talán hiányozni fog. De van az asztali gépben úgyis.
  • gyorsabb. Pedig nincs egész 100MHZ különbség a két gép között. Lehet, hogy csak bemagyarázom?
  • az iBook billentyűzete szerintem a legjobb a világon. Ez se rossz, de az a legjobb (csak nem világít).

Röviden ennyi az első benyomásokról. Nem bántam me a “cserét”. Persze tegnap este felhúztam rá egy szűz tigrist, s a backupról elindítottam egy migration assisstantot. Tökéletesen visszahúzta a dolgaimat, még a háttérkép is rendben volt. Egyedül a Little Snitch nem indult. De azt újrateleptettem. A mailhez teleptettem a letterbox add-ont, s most három paneles módban olvasgatom a leveleimet. Picit még szokatlan ilyen formán a mail. Meglátjuk sikerül-e megszokni. 🙂 Egy ideje úgyis gondolkozom a thunderbirdre váltáson.


Posted

in

by

Tags: