igazi tweet gomb wordpress blogba

by

in

A twitter kiadta az igazi twitter gombot, így nincs már szükség külső segítségre, ha meg szeretnénk mutatni hányan írtak már a bejegyzésünkről. Eddig a topsy, tweetmeme, s egyéb szolgáltatások segítségét vette igénybe mindenki erre.

A twitter új gombját könnyű elhelyezni bármilyen oldalra, wordpress hajtotta blogokon azonban van egy apró trükk. A loop részbe kell betenni a következőt:

[php] részt kell átírni vertical, vagy none szavakra. Előbbinél egymás felett lesz a számláló és a Tweet szöveg, utóbbinál nincs számláló. További játékra itt van lehetőség.

A footerbe pedig ez a sor kerül:

[php][/php]

Így már Nálatok is ott lehet a kis kék tweet gomb.

Thomas Fuchs bejegyzése alapján.


Comments

5 responses to “igazi tweet gomb wordpress blogba”

 1. Először ezt olvastam ( http://varaljay.com/hu/2010/08/13/twitter-fejlesztes-fail-a-weblapodhoz-blogodhoz-tweet-button/ ), most meg a te lelkes ismertetődet. Bevallom, bizonytalan vagyok, betegyem-e, vagy maradjon a régi retweetelő gomb…

  1. Tulajdonképp tökmindegy. 🙂 Ez valami hasonló, mint a nem kell mindenkinek BMW, vagy iPhone. Viszont sokaknak bejön, s boldogan használják. Itt csak megmutattam, hogy ennyi wp blogba betenni a hivatalos cuccot, amíg nincs rá 100 plugin. 🙂

 2. Már élesítem is a dolgot, köszi!

 3. hron84 Avatar
  hron84

  E, gond van, az uj design mellett a kod kilog a jobboldalon nagyon. Valami sortores kene a kodos blokkokra.

  1. Csak, amíg a js be nem tölt. Utána már szép. De majd adok neki egy overflow: auto-t.