vodafone mobilnet + fon

by

in

Van egy remek fonera 2.0n routeremvalami hihetetlen akcióban rámtukmálta a fon, miután hugomnak vettem egy 2.0g-t. Aztán kölcsönadtam egy ismerősnek., amit pár hete kaptam vissza, s mivel nem volt helye, elhoztam magammal a Balatonra. Amikor lent vagyunk a Magyar Tengernél, olyankor mindig a mobilnet köt össze a világgalmagyarul lehetővé teszi, hogy dolgozzak. Ezért is volt nagy érvágás, amikor nem ment a mobilnet. Egy kedves szomszéd a nyaraló mellett vész esetén megadta a wpa kódokat, de nem szeretnék ezzel visszaélni.

Másik fontos dolog, ahogy a site slogan is hirdeti, apa vagyok, s egy apa sose jár egyedül (legalábbis ritkán). A családban pedig mások is szeretik használni az internetet.

Így gyorsan frissítettem a fonerát a legújabb fonosfera firmware-re. Eztán gond nélkül kezelte a bedugott mobilnetet, s vígan tudunk többen is száguldani a világhálón.

gyors sebességmérés a speedtest.net-en

Ami a firmware érdekessége, hogy a fon public wifi jelet valamiért kicsinálta, bár ezt — mobilnettel táplálva az eszközt — most nem is bánom.

Összességében a font továbbra is szeretem, s a voda mobilnet is nagyon szépen teljesít.

Igen, tudtam volna a telefonomon is megosztani a jelet, s hotspotot csinálni belőle egy gombnyomással, de nem véletlen fizetek külön mobilnetet, így arról a kártyáról fogynak a megabájtok.