iPod touch 1.1.2 -> 1.1.3

Az ipodtouchhacks.com oldalon olvasható egy leírás 1.1.1 -> 1.1.3 upgrade-re. Nekem már 1.1.2 van a touch-on, így írtam is oda, hogy mi a helyzet ebben az esetben. Azonban türelmetlen ember lévén gondoltam teszek egy próbát a dologgal. Legrosszabb esetben újra 1.1.1-től indul a dolog. 🙂

AppSnapp installert elindítottam, s látom ám, hogy a system, vagy a utilities között ott is van egy 1.1.2 -> 1.1.3 update tool. Elindítottam, s közben csináltam pár képet is, hogy lássátok hogyan halad a telepítés:

1.1.3 updaterdownload 1.1.379% downloadextractdecryptdecompressdecompress 99%read existingmounting new system imagecopying data to system image

Ha a fenti képeken valaki rápillant az időre fenn, akkor látható, hogy elég időigényes a folyamat. Nem mellesleg ez alatt a touch végig be kell, hogy legyen kapcsolva, az elején wifiről tölt, tehát az akksi se árt, ha fullos az elején. Nekem már a végső restart után tizeniksz százalékos volt az akksi. Most az installer nyomja fel a bsd subsystemet, én fújom az orrom, reménykedek, hogy Bori nem ébred fel, s megyek aludni.

update: Minden OK, működik az iPod, az installer, de a terminálba nem tudok bejutni, mert nem fogadja el az eddigi jelszavam. Szívás. Az milyen, hogy brute force kell a végén feltörnöm a saját iPodom?!

update2: ssh, ftp megy, de a mobil terminal nem enged be. WTF?!

update3: Sikeresen megbolondítottam a touchot azzal, hogy megváltoztattam a mobile felhasználó jelszavát próbaképpen ssh-n keresztül. Azóta folyamatosan újraindul a springboard:

update4: Restore módba küldtem nagy nehezen, s most mgy az 1.1.1 jailbreak. Jippi!


Posted

in

by