kaszinó

A nagy EB lázban nem lehet elmenni a bwin, s a többi online fogadóidoda hírdetései mellett. Róluk szól most minden (a foci és az olimpia mellett). Gondoltam egy merészet, s regisztráltam is a bwin oldalon, hogy megnézzem miről is szól ez az egész.

A bwin oldalán fogadhat minden kedves regisztrált felhasználó amire csak akar. Az összes létező sportágra, azon belül győztesre, pontszámra, cserére, mez színre, bíró hangulatára, meg még amire jó esik. Engem azonban egy másik menüpont fogott meg, ez pedig a kaszinó volt.

Ha kaszinó, akkor van rulett (roulette, hogy írják ezt magyarul helyesen?) is, ez pedig közismerten az egyetlen szerencsejáték, ami játszható biztos nyerésre. Gondoltam egy másik merészet, s feltöltöttem a minimálisan feltölthető összeget az online kontómra, hogy próbát tegyek a tökéletes stratégiával.

Még mielőtt előre szaladnánk, s a bwin hogyan lett általam még gazdagabb fejezetbe belekezdenénk elmesélem a stratégiát:

vigyázz matek

Tegyél fel x összeget (színre, mondjuk a pirosra), ha nyersz, örülsz, ha veszítesz, akkor tedd fel a dupláját (2x). Ha ezután nyersz, akkor örülsz. A valóságos nyereményed x, mert a másik x az imént elveszített x volt. Ha megint veszítenél, jöhet 2(2x)=4x, stb. Azaz akármeddig mehet a dolog, Te minden veszítés után a dupláját teszed fel az elveszített összegnek, s reméled, hogy hamarosan nyerni fogsz.
A stratégia tényleg működik, egyetlen probléma vele, hogy 1000Ft-os tétben játszva, ha négyszer veszítünk, akkor az ötödik körben már 1000*2^4=16000 Ft-ot kell az asztalra tennünk. És nem mellesleg ez feltételezi, hogy a már elveszített 15000 Ft is a zsebünkben volt.

És most akkor egy kis valószínűségszámítás. Mekkora az esélye annak, hogy 5 alkalommal egymás után az ellenséges szín jön ki (azaz fekete lesz az eredmény, holott mi pirosat várunk)?
Feltételezve, hogy ugyanannyi a fekete és a piros számok mennyisége az asztalon (a 0 tudom, hogy bezavar, de most lehetünk ennyire pontatlanok), 0,5 (50%) eséllyel kapunk feketét. Mivel egymás utáni gurítások eredménye mind fekete, s ez 5 alkalommal történik, emiatt 0,5^5=0,03125 (~3%) eséllyel veszítünk 5-ször egymás után. Ez elég kevés, de ennél jóval kisebb esélyre (1/43.949.268=0,000002%) milliók vesznek lottószelvényt, azaz ez még könnyen előfordulhat.

Namos a bwin oldalon a minimális tét is meg van határozva. Ez pedig 5 zseton. Ez kb 1250 Ft. Felkészülve az elég kellemetlen ötszöri veszítésre “csak” 155 zsetonnak kell a zsebünkben lapulnia (tudva, hogy nyerés esetén 5 zseton a bevétel), ami magyar fizetőeszközben számolva 38.750 Ft. Ha hatszor veszítenénk, akkor már 315 zseton kell, aminek a fedezete 78.750 Ft. Ennyit a biztosra menésről.

matek vége

Nos, a rövid matematikai kitérő után elmondom, hogy biztos voltam, hogy veszítek, de az esélytelenek nyugalmával lemondtam az esti mozizásról. Ennek árát feltettem, elveszítettem, s megállapítottam, hogy a szerencsejáték továbbra sem a fogadó félnek nyereséges. 🙂


Posted

in

by