kérdések

by

in

Az elmúlt pár napban a következő két dolgon jár az agyam. Befizessek-e flickr prora? Egyre inkább az igen gomb fele jár a kezem, úgyhogy utolsó lehetőség, hogy visszatartsatok!

update: pro account megvéve.

Nikon D90-re várjak, vagy inkább a D300 legyen a cél? D80-at nem éri meg venni, D60 pedig nekem nagyon pici (nem rossz g;p egyébként…). Fogtam a kezemben, de a D70s után olyan játék gép feeling volt. Lapát kezem volna?! 🙂 D300 egy álom gép, persze az álom nem olcsó. A D90 rumors oldal alapján nem lesz az se rossz gép, kérdés milyen lesz az ára. Csökken-e várhatóan a D300 ára a közeljövőben?

Nos ezek foglalkoztatnak, meg hogy ki fogja szponzorálni a fenti kérdések megválaszolása után a beruházásokat! 😀


Comments

25 responses to “kérdések”

 1. A D300 nagyon fincsi, szerintem arra gyúrj! 🙂

 2. D300 nagyon jó gép! Én tuti azt venném. De, hogy mi lesz az árakkal? Az egy másik kérdés (:
  Flickr pro-ra most fogok befizetni. Lehet, hogy egy kicsit sok de szerintem mindenképpen megéri.

 3. mi az a flickr pro? a flickrt még ismerem talán, de a pro mitől jobb? egyáltalán. van egy weboldalad, oda akármit kitehetsz, van plugin meg minden. mire kell? magyarázd el, és akkor megmondom, befizess-e.

  Géped mi van most? Miben több a másik váz? Ha ezt megmondod, megmondom, hogy vázat vagyél, vagy vegyél inkább valami normális objektívet.

 4. Szerintem a flickr pro évi 4016 Ft-ért (mai árfolyamon) egyáltalán nem drága. Ha belegondolsz, ez havonta 334 Ft. Ezért korlátlan tárhelyet kapsz. Nem csak a megosztás a lényeg, hanem az is, hogy gyakorlatilag backupnak lehet használni. Én minden jobb képemet feltöltöm teljes méretben, és így tudom, hogy biztonságban vannak. Na meg elérhetem őket akárhonnan, ahol van internet.

 5. Igen, PRO jó, nekünk is van.
  Pláne jó akkor, amikor a gyerekről osztunk meg képet, de a célszemény nem tud a saját domaines blogról… és nem is akarom, hogy tudjon. 🙂

 6. A D300 a nyerő, ha meg tudod fizetni. Bár én azt akkor venném, ha valahogyan vissza is jön az árából.

  Viszont a D80 miért nem éri meg? Én eléggé gondolkodom rajta, a Pentax K10D mellett. (Mármint az a másik esélyes.)

 7. @Mefi: D300 az álom gép. D80 túl kis lépés túl nagy befektetés (D70s után). Akkor már inkább kivárom a D90-et. Ráadásul (tudom nem olyan nagy dolog, de mégis) a CF kártyáimat SD-re kéne cserélni.

  @csikszem: @Bereczki Zoltán: @kelemenbandi: @bodzasfanta: Flicr Pro megyőztetek. 🙂

  @zsoltu: Azt hiszem ez nem egy kommentben elmagyarázható rövid téma. Majd mesélek. A kérdéseket köszönöm. Feltettem már magamnak, s a válaszokat is nagyjából tudom. 😀

  @gaba: gyúrok én, meg nagyon szeretném is. 🙂

 8. Van valami jó összehasonlítás a Flickr vs. Picasa ügyben? Nekem is hamarosan Pro-zni kell, de nem tudom, hogy melyiket…

 9. @k: én épp most fizettem ki a két évet a flickr-re. Ami igazából eddig visszatartott (nevetni fogsz) az a microsoft vásárlás ügye volt. Aztán úgy döntöttem, hogy támogatom a yahoot, hátha akkor nem veszi meg az ms. 🙂

 10. de mi a gond a google féle picasa-val? Van konkrét előnye a Flickr-nek? vagy csak ott kezdted el tárolni a képeket.

 11. @k: használom/tam mindekettőt. A flickr sokkal közösségibb. A picasa inkább csak kép tároló, a flickrhez több külső alkalmazás van. Ennyi, de majd a többiek úgyis kiegészítik.

 12. Nekem valami 40 gigám van fent a Flickrön, gyakorlatilag backupként használom (de sajnos a RAWt nem támogatja rendesen). A Picasán 25 GB volt a maximum, mikor múltkor néztem.

 13. a Picasan most 1 GB ingyenes és 10/20/40/150/400 GB lehet venni, ami ráadásul közös a levelezéssel és lassan a Google Docs-al is, tahát tárhelyet fizetsz ahova ráteszed az alkalmazásokat.
  Képenkénti max méret 20MB. és ami tetszik, hogy integrált a Google Map-pel és a Google Earth-tel is.
  pl: http://picasaweb.google.hu/kkemenczy/Norway2005/photo#map
  Bevallom a Flickr-t nem ismerem…

 14. @kobak: jaj, az kimaradt, hogy D70 van most. :]

  Viszont a flickr pro account nagyon megéri, ritka jó archiválási lehetőségeik vannak, én is mostanában tervezem a beruházását, egy évre négyezer-akárhány forint egyáltalán nem sok érte. (Havi egy dollár, ennél fölöslegesebb dolgokra is költ ennyit ez ember.)

 15. A Picasa nagyon-nagyon lassú. Hiába van 20/20-as netem nagyon sokat kell néha várnom…
  Flickr pro. Szerintem remek választás.

 16. shaark Avatar
  shaark

  Most én is mutatok valamit mindenkinek, háromszor fogtok leeseni a székről, ha megnézitek és megcsináljátok ezt (max 1 perc): http://torrent.hu/e107_files/downloads/csoda1.swf 😛

  Én már megfejtettem 😀

 17. @shaark: 9, 18, 27, 36, … azaz 9-cel osztható lesz mindig az eredmény. Ezeknél mindig ugyanaz a jel.

 18. shaark Avatar
  shaark

  @kobak: Igen 😛

 19. Gratu a flickr akkonthoz! 🙂

 20. okszigén Avatar
  okszigén

  shaark: pont egy matektanár oldalán sütöd el ezt a linket? :D:D:D

 21. És mi van a Photobucket-tel?

 22. György Anita Avatar
  György Anita

  zottty nak hivnak

 23. @György Anita: Hogyisvanez? 🙂

 24. @Zottty: NEm akarok sokadik újabb helyre regisztrálni. 🙂

  @György Anita: @Zottty: Ezt én se teljesen értem.

 25. Én meg a Picasa tárhely vételén gondolkozom… Asztali képrendezőnek a Picasan kivül még nem találtam olyat ami minden igényemet kielégítené, és így picasa webre is egy kattintással tudnám felküldeni a képeket. Mondjuk ami a picasaba engem zavar az a bugyuta jogosultsag dolog, miért nem tudtak ugy megcsinalni mint pl. a docs-ba.

  Viszont még azt se értem, hogy miért nem kerülnek be a picasa publikus képek a google maps-be (ugy mint a panoramion). na mindegy, csak igy két helyre kell feltölteni 🙂