mac os bundle

by

in

…avagy vegyél meg mindent csomagban! Mindig mondtam, hogy a mac, vagyis az OSX egyik nagy előnye, hogy igényes és jó programok emberi áron kaphatók. Az adobe termékei macen is horribilis áron vannak, s a Microsoft Office se két fillér, de egy textmate szintű alkalmazást tíz ezer forint alatt nem tudom be tudnék-e szerezni windowsra. És erre tesz rá még egy lapáttal a karácsonykor, illetve tavasszal debütáló bundli rengeteg.

Ez nem más, mint egy csomag, aminek keretében töredék áron lehet megkapni egy kalapnyi programot. A csomag ára általában úgy van meghatározva, hogy már akkor is megéri belevágni, ha csak egy alkalmazásra volna igényünk, hiszen a teljes csomag olcsóbb, mint az az egy magában.

Cserébe viszont lesz licenszünk 6-8 másik alkalmazáshoz, amiket egyszer telepítünk, s sose használunk. Ez a titok, s a turpisság ezekben. Van már három képkezelő alkalmazás, most itt a negyedik fajta. Minek? Mert ingyen van. Ez a mai világ legnagyobb átverése. Mert valami ingyen van, azért nem kell rögtön megszerezni.

rucksack.app twitter kobak

Regisztráltam, megkaptam ingyen. Letöltöttem, s azóta se használtam. Egyszer sem. És nem vagyok ezzel egyedül. Mert megvan a bejáratott és szeretett programom már, ami ezt a workflow-t intézi, s nincs helye a Rucksack-nek ebben. Viszont van már licenszem. Hurrá!

Visszatérve a bundlikhoz. Jók ezek, s szinte mindig megéri megvenni, de nem kell minden alkalmazást feltelepíteni belőle. Mert aztán csak káosz lesz belőle.

Az általam használt alkalmazások listája egyébként itt megtekinthető. Aktuálisan futó jó kis bundle pedig a tavaszi MacUpdatePromo bundle.


Comments

6 responses to “mac os bundle”

 1. hrongyorgy Avatar
  hrongyorgy

  Nem lattam az applistadban a TextMate-t, gondolom mert vim parti vagy. Nekem viszont valahogy nem bejovos a GVim Macen, nem tudom miert, olyan fura. Cserebe viszont ajanlanek ketto nagyon jo dolgot:
  DeliciousSafari: del.icio.us linkeket lattat ugy, mintha konyvjelzoid lennenek. Musthave. http://www.delicioussafari.com/
  GnuPG stuffok: szinten, ha hasznalsz GPG kulcsokat. Mivel a GnuPG nem integralodik bele a normal Keychain-ba, igy neki kulon Keychain appja van, meg egyeb nyalanksagok (Mail plugin pl.) http://macgpg.sf.net/

  Mindketto teljesen freeware.

 2. A TextMate rögtön az elején ott van a "lájkolt" appok között. Vim párti vagyok/voltam, de mac-en nem áll kézre, s a textmate/subethaedit/espresso vonal lényegesen több pluszt ad.

  A delicioussafarit nem használtam még, a macgpg-ről leopardra váltáskor "szoktam le", mert nem volt igazán kompatibilis. Teszek akkor vele egy újabb próbát. Köszönöm a linkeket.

 3. hrongyorgy Avatar
  hrongyorgy

  En a MacGPG-t 10.5.4-es Mac-cel hasznalom (mivel nem rendes Mac gepen tolom, igy nem tudok ujabbra valtani), de egyszer probaltam mar 10.5.8-on is. Nem tudom, hogy a mostani havas kornyezetben hogy szuperal, de az biztos, hogy Leo-kompatibilis.

  Vim: igen, valahogy nekem se. Eleve szenvedek a teljesen idegen kiosztastol, a Hun PC Pro kiosztas se oldja meg minden nyavalyamat (Terminal alatt vannak vele gondok), plusz a TM valahogy kellemesebb. Azt pl. meg is vettem.

 4. hrongyorgy Avatar
  hrongyorgy

  Ja, és szívesen 🙂

 5. A textmate-et megnyertem: http://kobak.org/ingyen-textmate-megcsinaltuk 🙂 A többi programomat megvettem. Öreg vagyok én már a nem működő hackokhoz, meg serialokhoz. :-p

  Akkor a macgpg-vel lehet teszek még egy próbát valamikor.

 6. Melinda Avatar
  Melinda

  Szia!
  Bocs fogalmam sincs miről van szó, de mintha valahol olvastam volna hogyneked megvan a harry potter angolul hangoskönyvben. Ha igen akkor nekem nagyon kéne. Az emilcímemet látod, ha nincs, akkor bocs a zavarásért!