mac os bundle

…avagy vegyél meg mindent csomagban! Mindig mondtam, hogy a mac, vagyis az OSX egyik nagy előnye, hogy igényes és jó programok emberi áron kaphatók. Az adobe termékei macen is horribilis áron vannak, s a Microsoft Office se két fillér, de egy textmate szintű alkalmazást tíz ezer forint alatt nem tudom be tudnék-e szerezni windowsra. És erre tesz rá még egy lapáttal a karácsonykor, illetve tavasszal debütáló bundli rengeteg.

Ez nem más, mint egy csomag, aminek keretében töredék áron lehet megkapni egy kalapnyi programot. A csomag ára általában úgy van meghatározva, hogy már akkor is megéri belevágni, ha csak egy alkalmazásra volna igényünk, hiszen a teljes csomag olcsóbb, mint az az egy magában.

Cserébe viszont lesz licenszünk 6-8 másik alkalmazáshoz, amiket egyszer telepítünk, s sose használunk. Ez a titok, s a turpisság ezekben. Van már három képkezelő alkalmazás, most itt a negyedik fajta. Minek? Mert ingyen van. Ez a mai világ legnagyobb átverése. Mert valami ingyen van, azért nem kell rögtön megszerezni.

rucksack.app twitter kobak

Regisztráltam, megkaptam ingyen. Letöltöttem, s azóta se használtam. Egyszer sem. És nem vagyok ezzel egyedül. Mert megvan a bejáratott és szeretett programom már, ami ezt a workflow-t intézi, s nincs helye a Rucksack-nek ebben. Viszont van már licenszem. Hurrá!

Visszatérve a bundlikhoz. Jók ezek, s szinte mindig megéri megvenni, de nem kell minden alkalmazást feltelepíteni belőle. Mert aztán csak káosz lesz belőle.

Az általam használt alkalmazások listája egyébként itt megtekinthető. Aktuálisan futó jó kis bundle pedig a tavaszi MacUpdatePromo bundle.


Posted

in

by

Tags: