saját blog vs. tumblr, posterous, stb.

Gaba váltott tumblira, dosransky párhuzamosan posztol a posterousra azzal a nem titkolt céllal, hogy teljesen átáll.

Jók ezek a dolgok, de Gaba, amióta átállt a tumblr-re, azóta a tumbli jóságábólegy-két klikk, s máris megjelenik a tartalom a tumblr blogon adódóan tele lett mindenféle egyéb cuccal a blogja, amik azelőtt nem “szennyezték” a minőségi tartalmat. Ez nem azt jelenti, hogy naponta jön a trash, de lényegesen higult a dolog.

A posterous remek platform, de nekem pl. a domain kezelése miatt sem jött be. Egy ideig a mobil fotóim az m.fotolog.hu alatt voltak közvetlen elérhetők, de nem működik rendesen. Így visszaálltam a regisztrált kobak.posterous.com címre. Viszont mobiltelefonról oda posztolni a legegyszerűbb, s egyik legkényelmesebb dolog.

Van sok előnye ezeknek a felületeknek, de nekem a kapott kényelmi szolgáltatásokkal és extrákkal együtt sem hozzák azt szabadságot, amit a saját domainen telepített és üzemeltetett blogom aderről egyébként itt írtam kommentben részletesen. Ennek ellenére használom ezeket, s szeretem őket, de nem tudnám elsődleges felületnek tekinteni. A témában wyctim részletes írását is érdemes elolvasni.


Posted

in

by

Tags: