mario kart

by

in

Valamikor múlt héten beszereztem a mario kart nevű játékot. Nem vagyok autóversenyzés rajongó (ezt bizonyítandó a játék megvétele után még 3 napig a dobozában pihent bontatlanul), s nem veszek meg mindent, amint super mario van, de valahogy ez a játék megfogott. Ami egyrészt azért furcsa, mert amikor betettem a kosárba még nem játszottam vele, s nem láttam mást sem játszani. Adtak hozzá egy kormányt (ami egy műanyag darab), amibe bele lehet helyezni a wiimote-ot.

A játék hihetetlen egyszerű, s nagyon jó. Grafikailag azért elmarad a super mario galaxy nevű remektől, de játszás élményben pont ott van, ha nem egy picit még annál is jobb. Sokan játszható, online játszható, kormánnyal, wiimote + nunchuck kombóval, joystick segítségével, kinek hogyan szimpatikus. Gyors 3 körös pályák vannak, s teljesen kikapcsol arra az időre, amikor az ember játszik. Ez a fontos nekem.

A GTA4 biztosan hihetetlen jó grafikával bír, fantasztikus öteltes küldetéseket gyúrtak bele, stb. Biztosan napokra oda tudna kötni a játék a képernyő elé, de nekem nem kell. Nincs rá időm, s valószínű, amikor ki tudnám vonni magam a játék hatása alól, akkor idegbajt kapnék a feleslegesen eltöltött órák számát számbavéve. Itt nincs ilyen. Elegem van a munkából, leülök, lenyomok egy fél órás grand prix-t, s vissza dolgozni. Kikapcsolódtam, s jól esett. Abba lehet hagyni. Ez fontos. Viszont öröm újra és újra kézbe venni a kormányt.

A wii számomra azért a konzolok konzola, mert ilyen játékokat fejlesztenek rá főleg. Eredeti irányítás, gyors, s pörgős multiplayer játékok. Nem, nem kellene nekem se xbox 360, se ps3. Messze szebb a grafikájuk, blue rayt is tud lejátszani a ps3, meg még biztosan számtalan előnye van mindkét konkurens konzolnak a wii-vel szemben. Ez azonban számomra nem fontos.

A mario kart játszható online. Van random mód is, de lehet barát választós változatban is nyomni csak a haverokkal. Mindenkinek van egy egyedi kódja, amit ha megad a cimboráknak, akkor már indulhat a virtuális gokart verseny egymás ellen. Az én kódom: 0817-4265-0016. Ha esetleg valaki játszani szeretne. Stabilan hozom online játékban az utolsó helyeket, de azért picit sikerült már fejlődnöm. 😀

És akkor két videot dobnék be ide a bejegyzés végére. Az első a mario kart trailere, a második pár idióta rajongó videója, akik élőben nyomnak mario kartot. Az utóbbi azok számára, akik még nem játszottak a játékkal valószínűleg duplán idiótizmusként hat, akik ismerik a pályákat, grafikát, trükköket, azok csak szimplán bolondoknak tartják ezeket az embereket (magam az utóbbi csoportba sorolódom).


Comments

One response to “mario kart”

  1. 🙂 Jók a videók. Az elsőből ítélve Lego Racer hangulatú játék.
    Jó szórakozást!