mobilnet helyzet Kambodzsában

by

in

Végre volt időm etekintetben is körülnézni. A helyi Microsoft kontakt volt olyan jó, s intézett nekem egy SIM kártyát. Egyébként az országba belépéskor legalább 5 szolgáltató kínálja PrePaid SIM kártyáit a repülőtéren. Ott nem tudtam még hogyan van, melyiket éri meg megvenni, így inkább nem ugrottam rögtön bele. Miután a helyi Microsoft vezetés jobban ismeri a helyzetet, így megkértem az emberünket, hogy hozzon nekem egy kártyát. A Smart mobil hálózat SIM kártyájátAki keresne, elér a +855 69 500928 -as számon szombatig. Ja és itt +6 óra van. kaptam.

Azt hiszem egyébként 2 USD a kártya, s van rajta ugyanennyi lebeszélhető egyenleg. Ma gondoltam egy merészet, s megnéztem hogy működik a mobilnet. Végtelenül egyszerű, s tökéletesen “beszél” természetesen angolul a szolgáltató oldala.

Az Internet részre érve látható, hogy *6666*100# hívásával lehet aktiválni a mobilnetet (1 GB) vagy a *120# menüben kell megtalálni. Interaktív menü, nincsen semmi várakozás az ügyfélszolgálatra.

2013-03-05 18.21.32

Az APN megadása szükséges lehet. Érthetetlen módon a telefonom nem ismerte a helyi Smart szolgáltatót. 🙂

Connection / profile name: smart
Access point name / APN: smart
Username: none
Password: none
Proxy: none

És igen, az ára 1 GB adatforgalomnak 1 USD, vagyis kb 220 Ft. Otthon ez más áron van sajnos, viszont azt mindig jó hozzátenni, hogy a magyar hálózat kifogástalan. Csak az ázsiai országok szélsebesen felzárkóznak. Nem tudom milyen itt a lefedettség, főleg, ha esetleg kimegyek a városból, de majd esetleg arról is beszámolok.

Kambodzsában egyébként 9 mobilszolgáltató működik. Csak egy adalék információ. 🙂