Modern pedagógus konferencia online

5. Modern Pedagógus Konferencia. Április. 14. Online. Köszönöm itt is a felkérést. Utoljára 2018-ban tarthattam még normál körülmények között (akkor álmunkban fel nem merült, hogy lehet más a normális) előadást a konferencián. A mostani egy egészen más jellegű élmény lesz.

V. Modern Pedagógus Konferencia

Izgalmas dolog “konzerv előadást” készíteni. Amikor videót veszel fel az előadásodról, egy egészen új terület körvonalazódik. Rengeteg előny és hátrány, ami összességében valahol zéró összegű lesz.

  • Nem látom a közönség reakcióját. Én gondoltam, hogy vicces az a mondat? Vagy ők is felnevetnek? Esetleg unalmas már ilyen részletességig belemenni 1-1 témába? Akkor ugrani kell a következőre. Nincs ilyen lehetőség. Felveszed és reménykedsz, hogy tetszik majd a közönségnek.
  • Nem tudok reagálni az előző előadóra. Így lehet, hogy négyen fogjuk ugyanazt az egy üzenetet kihangsúlyozva átadni. Vagy pont kimarad egy olyan lényeges momentum, amit mindenki azt gondolta, hogy majd a másik elmond, inkább nem ismétel. Így a konferencia bullshit bingó átalakul egy “konferencia egyszámjátékká”. 🙂
  • Nem vagyok limitálva a konferencia infrastruktúrára, viszont otthoni környezetben kell egy profi(nak tűnő) studiót kialakítani, ahol látszom én is, a prezentáció is, stb. Ehhez az utóbbi időben a kedvenc eszközöm az OBS lett.

Összességében az egész karantén helyzet kreatív megoldásokra sarkall mindenkit. Ez pedig jó. Konferenciák is vannak és lesznek is. Azért az emberi kapcsolatok, beszélgetések a konferencia szünetekben hiányozni fog most.