munkahelyi alvás

by

in

Még egyetemista koromban gondolkodtam, ha lenne egy akár fizetős szoba, ahova le lehetne dölni egy órára aludni, biztosan befizetnék. Amíg oda jártam, nem alakítottak ki ilyet. Most, hogy a másik oldalon állok, az egyetemi szobámban van egy polifoam matrac, s már többször pihentem le egy-egy hosszabb napon.

Az csak ráadás, hogy akinek van gyermeke, tudja, hogy az alvásidejét annak születése napjától fogva nem feltétlen ő osztja be magának. Nálunk reggelente általában 7 körül érkezik az első gyermek, s hamarosan a másik kettő is követi.

Az én bioritmusom valahogy úgy működik, hogy délután kettő és hat óra között ha tudok aludni kb. húsz percet, akkor utána újra produktív vagyok. Ezt akkor vettem észre, amikor sokadjára elbólintottam Dani mellett altatás közben. Felébredve pedig kétszeres lendülettel tudtam dolgozni. Tudom, sokaknak megoldás a problémára egy adag kávé. Azt viszont nem szeretem.

Ha egy munkahelyen lehetőség van lepihenni egy picit, aludni egy órát, az nagyon sokat segíthet. Most olvastam, hogy a bufferappaz az app, amibe bele lehet pakolni akár napokra előre tweeteket, Facebook üzeneteket, s azok a megadott időben jelennek meg. eszerint alakította ki az irodáját. Szimpatikus. És azt hiszem számomra sokkal fontosabb, mint egy csocsó asztal, vagy egy mindenféle jót kínáló konyha. Bár az utóbbit is sokra értékelem. 😉


Comments

One response to “munkahelyi alvás”

  1. nálam van egy babzsákfotel, időnként (sajnos mostanában ritkán van rá idő) ledőlök. én is úgy tapasztalom, hogy egy 20 perces (akár kontrollált, tehát ébresztős) mikroalvás órákkal hosszabbítja meg a produktív napomat.