programozók a mennybe mennek

Talán nem mind megy egyenesen a mennybe, de az biztos, hogy mindenki rájuk vágyik. Egyre többször találkozom azzal a kéréssel, hogy szerezzek valakinek programozót. A kérés ennél általában szofisztikáltabban hangzik el, de a lényegen nem változtat. Van-e olyan diák, aki esetleg… Nem baj, ha még nem tud. Betanítjuk. Programozó hiány van. Amikor én érettségiztem, akkor mindenkiből jogász lett. Szükség volt rá. A mai világunkban programozókra van hatalmas igény. És ez az igény nem korlátozódik országhatárokra.

hired.com

A Hired egy különleges álláskereső portál. A legismertebb amerikai székhelyű cégek keresnek itt jövőbeli alkalmazottjaikat. És amiben különleges, hogy amennyiben egymásra találtok, kivisznek Titeket Amerikába. Akár családdal együtt is.

És azt hiszem kevés olyan fiatal programozó van itthon, akinek ne lenne izgalmas egy programozói állás San Franciscoban. Remek lehetőség a legnagyobbaktól tanulni.

Természetesen nem csak Amerika keres gőzerővel fejlesztőket. Itthon a Prezi indított egy izgalmas oldalt nem is olyan régen. A coding-girls kezdeményezés célja, hogy lányokat tanítson programozni.

Coding girls

Középiskolás lány vagy? Jelentkezz! Ingyenesen a legjobbaktól tanulhatsz programozni. Azt pedig már csak csendben jegyzem meg, hogy ha sikerül belőled programozót faragni, akkor kinyílik a világ!

Jó programozói tudással nehéz állás nélkül maradni. A múltkori alakítsuk át az oktatást! bejegyzésben gondolkodtam, hogy Conrad Wolfram beszédét is betegyem-e. Végül mivel egy elég specifikus területet céloz meg, úgy döntöttem, hogy nem kerül be. Ebbe a bejegyzésbe viszont nagyon jól illik. Kiváló zárszó.

És egyre több helyen kerül bele a számítógép okos használata az oktatásba. Ez az egyik célunk a GEOMATECH projektben. Erről egyébként tegnap röviden beszéltem Kristóf Gáborral a Gazdasági Rádióban (ha lesz beszélgetés archívum, akkor megosztom Veletek).