rulett – nyerő stratégia?

by

in

Pár napja írt Steve egy levelet. Nem a Jobs, hanem Terence. Nyerő rulett stratégiát ajánl, amit egyébként mindenki ismer, s én is már említettem itt is.

Gondoltam, akkor teszek is egy próbát a dologgal. Steve által ajánlott egyik kaszinót megnéztem, s befizettem 50 eurót. Játszottam 10 centes lépésekben, s nyertem egész gyorsan. Visszautaltam az 50 eurót, biztos-ami-biztos, s folytattam a nyerést, aztán jött egy érdekes sorozat:

rulett

Igen, számoljunk! 12-szerElőtte volt, amikor 10-es egyszínű sorozat volt. veszítettem. Pirosra tettem. 2^12=4096. Ha 1 eurós tétben játszottam volna, akkor picit több, mint négyezer eurót kellett volna biztonságban tartanom, hogy a menet végén 1 eurót nyerjek. Tiszta mázli, hogy 20 centtel indítottam (vagánykodtam…), így csak az ötödére lett volna szükségem. 🙂 Egyetlen bibi (ha a kívánt összeg egyébként rendelkezésre állt volna…), hogy ha 10 centes 1 euró alatti tétes játékot választok, akkor 50 euró a maximum tét. Tehát vesztettem. Nem is kicsit. Mivel azonban ez már a nyeremény összeg volt, így játék és tanulópénznek tekintettem.

Jó ez a duplázó stratégia, de nem működik mindig. Ismerem a valszámot, s tudom, hogy nő az esély a nyerésre, de láttam már exponenciális sorozatot is, így tudom, hogy növekszik a megjátszandó pénzösszeg is. És ha csak egyszer veszít valaki nagyot, akkor onnantól vége. Felépíteni 100 eurót újra 10 centesekkel sokáig tart, unalmas, s felesleges időtöltés.

Fogok még játszani? Lehet, de csak mert érdekelnek a valószínűségek. Nem hiszem azt, hogy ezen tényleg meg lehet gazdagodni, s remélem a fenti kép másokat is kicsit visszaránt a földre!


Comments

One response to “rulett – nyerő stratégia?”

  1. Steve barátunk után nyomozva akadtam rá erre az írásra. Nincs mit hozzáfűznöm, mert pontosan megfelel a valóságnak. Ha a rulett ilyen egyszerű lenne, nem lennének éhező gyerekek, csak legatyásodott kaszinók.

    Az online rulett a valóságban erről szól: