safari

Pár napja én is “véglegesítettem” magam a kérdésben. Windowson nincs kérdés, ott firefox van. A windowsos safari engem nem győzött meg, az opera pedig soha nem állt kézre. Linuxon szintén firefox van, s kész. Amikor OSX-re váltottam, akkor viszont rá kellett jönnöm, hogy itt a firefox rendszeridegen, s lassú.

Tudom, hogy létezik 1passwd, amivel össze lehet kötni a firefox, safari, s minden egyéb böngésző által használt jelszavakat, de nekem az se jött be (tudom, velem van a gond), ráadásul fizetős, ha tényleg ki akarom használni minden részét.

Akkor mit használjak? Safari a “beépített” böngésző. Ilyennel már találkoztunk windowson is, explorernek hívták, s nem sok jót tudok/tudtam róla elmondani. Firefox az előbb említett okok miatt esett ki. Ekkor jött be a képbe a camino, ami sokáig a default böngésző volt nálam. Tulajdonképpen a firefox macesített változata, gyors, kompatibilis a keychainnel, szép. Egyetlen gondja, hogy lassan fejlődik.

Amikor a safari 3 megjelent, akkor kezdtem el néha-néha használni azt is. Aztán lett hozzá egy csomó hasznos plugin, s feltettem őket. A dolog még messze nem firefox szintű, de a lényeges dolgokra van plugin. Van Develop menü, s van safari tidy, meg source, van inquisitor, s ha ehhez hozzáadom a sebességet, akkor már egy közel használható böngészőt kapok.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az iPod touchon is safarit használok, s amit ott készítettek, az meggyőzött arról, hogy ez a böngésző még sok mindenre hivatott. Most találtam épp egy adblockot mobile safarira, amit mindjárt fel is teszek.


Posted

in

by

Tags: