safari

Pár napja én is “véglegesítettem” magam a kérdésben. Windowson nincs kérdés, ott firefox van. A windowsos safari engem nem győzött meg, az opera pedig soha nem állt kézre. Linuxon szintén firefox van, s kész. Amikor OSX-re váltottam, akkor viszont rá kellett jönnöm, hogy itt a firefox rendszeridegen, s lassú.

Tudom, hogy létezik 1passwd, amivel össze lehet kötni a firefox, safari, s minden egyéb böngésző által használt jelszavakat, de nekem az se jött be (tudom, velem van a gond), ráadásul fizetős, ha tényleg ki akarom használni minden részét.

Akkor mit használjak? Safari a “beépített” böngésző. Ilyennel már találkoztunk windowson is, explorernek hívták, s nem sok jót tudok/tudtam róla elmondani. Firefox az előbb említett okok miatt esett ki. Ekkor jött be a képbe a camino, ami sokáig a default böngésző volt nálam. Tulajdonképpen a firefox macesített változata, gyors, kompatibilis a keychainnel, szép. Egyetlen gondja, hogy lassan fejlődik.

Amikor a safari 3 megjelent, akkor kezdtem el néha-néha használni azt is. Aztán lett hozzá egy csomó hasznos plugin, s feltettem őket. A dolog még messze nem firefox szintű, de a lényeges dolgokra van plugin. Van Develop menü, s van safari tidy, meg source, van inquisitor, s ha ehhez hozzáadom a sebességet, akkor már egy közel használható böngészőt kapok.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az iPod touchon is safarit használok, s amit ott készítettek, az meggyőzött arról, hogy ez a böngésző még sok mindenre hivatott. Most találtam épp egy adblockot mobile safarira, amit mindjárt fel is teszek.

Published by kobak

apa, tanár, geek

12 replies on “safari”

  1. Anno pont Te ösztönöztél arra, hogy tegyek egy próbát a Caminoval, de nálam nagyon rövid ideig húzta csak, az általad is ismertetett okokból. A Safari rövid idő alatt belopta magát a szívembe – persze csak Mac-en – az iPhone pedig csak tovább erősítette ezt. A 3-as széria különösen szerethető. Csak a firebug miatt szoktam FF-ot indítani (meg néhány full bugos oldal miatt) de most, hogy visszaolvastam az előző posztodat, teszek egy próbát a Safari Tidy-val 🙂

  2. Izé, kipróbáltam ezt a Safari Tidy-t. Hát, nem igazán jött be 🙁 Kicsit többet vártam. Marad beépített Inspector és a FF + FireBug.

  3. @vbali: én eddig tartottam magam az elveimhez, meg a megszokáshoz. Mostanra feladtam. 🙂 Hardcore dolgokra valóban kevés a safari tidy, de egyébként nem sok vizet zavar, s egyszerű dolgokra a source-szal együtt egész használható.

    @wyctim: 😀

  4. nálam továbbra is default a firefox.. a safari nemtudod meggyözni.. még… igazából azért is ff mert ha linux, ha windows.. ha osx.. egy állandó az ff… a jelszo megjegyzésről meg annyit.. én nem élek semmi ilyesmivel.. igy kerülöm ki hogy nehogy elfelejtsem valamelyiket.. :).. ha meglenne jegyeztetve.. aztán vmi elvesznének.. fognám a fejem az biztos…

  5. Én furcsamód váltogatom a “kedvenceket”, de az állandó visszatérő a Firefox és a Flock. Most éppen utóbbi a favorit, mert egyrészt minden FF kiterjesztés simán működik rajta, tehát nem kell nélkülözni semmi fontosat, másrészt olyan beépített média-panelje van, ami nekem nagyban megkönnyíti a dolgokat (képfeltöltés, videó és egyéb keresések, beillesztés, stb.).

  6. Letöltöttem a Safari Adblock-ot és emekül megy. Az lenne a kérdésem, hogy Ajnasz saját listája elegendő egyetlen listaként? Most be van jelölve a “General and english ads”. a “Hungarian” és az Ajnasz-féle lista. Ez redundáns így?

Comments are closed.