samsung galaxy – másfél nap tapasztalatai

by

in

A tapasztalataimhoz összehasonlítási alapként az iPhone (ezüsthátú) haszálat szolgál. Akkor kezdjük:

 • A billentyűzet az iPhone/iPod touch-okon etalon. Sajnos ez nem az. Fél nap után azonban megszokható. Fektetve kiválóan használható
 • Akku cserélhető(!) és tovább bírja, mint az iPhone. kapcsolódó twitt
 • Programválaszték majdnem ugyanakkora, mint az AppStore-ban. Legalábbis még nem találtam olyan feladatot, amire ne lenne app. Az android marketben nincsenek screenshotok (ez nem jó), viszont nem kér jelszót, háttérben telepít, azaz három program telepítésekor nem kell háromszor újra elindítani.
 • A kamera egész szép képeket csinál, s a default camera app legalább olyan buta, mint az iPhone-on. Autofókusz van, a led-es vakut első dolgom volt kikapcsolni.
 • Fura, hogy sok gombot használok. Az iPhone egy gombjához képest itt van hat(!). Azok viszont kézre állnak.
 • Multitask. Programok a háttérben továbbfutnak, real-time értesítenek új e-mail, twitt, sms, stb. érkezéséről. És ez konfigurálható. A push e-mail az iPhone-on ehhez képest kőkorszak.
 • A kijelző felbontás kisebb, vagy annak tűnik (bevallom nem néztem utána), a böngésző sajnos alul marad a mobile safarival szemben. Főleg sebességben, s hasonlóan a billentyűzethez itt is meg kell szokni a zoomolást.

Olyasmi érzésem van, mint amikor wp-ről habarira váltottam. Valami új, valami más, valami eddig ismeretlen, de határozottan tetszik. Leginkább szabadabbnak érzem magam. 🙂


Comments

2 responses to “samsung galaxy – másfél nap tapasztalatai”

 1. Tepet Avatar
  Tepet

  Bódog születésnapot Tanárúr! ^^

 2. Nekem is egy ilyenre fáj a fogam (ezért van beállítva az Alerts-ben :)) ) Köszönöm a bejegyzést megerősítést nyert a leendő választásom. A wifi-jével elégedett vagy?
  köszi
  tom