social media fanatikusoknak

by

in

Míg pár éve mindenki az IRC-n lógott, mára teljesen leváltotta azt a social media. Már nem publikus és privát szobákban, hanem Facebook falon és a Twitteren osztjuk meg a világgal vagy csak annak egy kis szeletével gondolatainkat.

A különböző közösségi média oldalak azonban máshogy és máshol tárolnak információkat rólunk. Emiatt ezen oldalak mellett egyre inkább virágzásnak indulnak olyan szolgáltatások, amik ezeket képesek együttesen kezelni.

A Buffert már említettem, mint a célszerszámot, aminek segítségével kezelem a különböző közösségi csatornákat. Ha találok valami érdekeset, akkor általában bufferbe teszem, semmint azonnal posztolom.

Buffer

Ez azért praktikus, mert ekkor tudom eldönteni, hogy mely csatornákon szeretném azt megosztani. Megoszthatom azonnal “Share Now”, vagy bedobva a bufferba, kikerül automatikusan, illetve időzíthetem.

A Buffer előtt a Tweetdeck volt az időzítő, azelőtt pedig a vbali által készített első generációs Twittertop. Egyébként akkor még a mandroid is be volt abba kötve. Amióta Buffer van, azon keresztül megy az új tartalmak 90%-a.

A következő oldal SumAll. Ez az oldal megpróbálkozik a lehetetlennel, statisztikát gyártani minden online jelenlétünkről. Itt nem csak aközösségi média oldalak, hanem blogok, Google Analytics, s a teljes online jelenlétünk beköthető.
SumAll

Miután autentikáltunk az oldalra, e-mail értesítő érkezik arról, hogy sikerrel feldolgozta a rendszer az adatainkat. Ezután belevetheti magát mindenki az egyébként csudaszép grafikonokba az online jelenlétéről.

Zárásképpen egy régi versenyzőt mutatok, ez a Klout. A Klout a social media jelenlétünk page rank mérője. Senki se tudja pontosan mi a számolási algoritmus, ami alapján a pontokat kapjuk. Hallottam már olyanról is, hogy bizonyos munkahelyek esetén a Klout score fontos mérőszám. Ezenkívül @tsabeeka említette, hogy van olyan business váró, ahol 55-ös Klout score felett ingyen belépést biztosít.

KloutMint látható a különböző közösségi média csatornákon kívül a Klout oldalon lévő tevékenység is beleszámít a pontba. Ez nálam azért nem annyira jelentős. 🙂

Milyen oldalt ismertek még, ami hasznos lehet a témában?

 


Comments

2 responses to “social media fanatikusoknak”

  1. No, akkor irány a Sum!

    Btw.: Klout-on mióta van plusszozás? 🙂

    1. Nem tudom mióta. 🙂 Jópofa ez a Sum.