sorozatok

by

in

A sorozatok azok, amiket ideális az iPodon nézni utazás közben, vagy a klotyón ülve, illetve a fürdőkádban. Persze ezzel egy újabb pofont kapott az olvasás, mert nálam megint a könyvektől veszik el az időt ezek a rövid filmecskék. A sorozatok egyébként sokszor jobb minőségűek, s kellemesebb kikapcsolódást nyujtanak, mint a mozifilmek. A fél óra – 50 perc időtartam pedig kiváló útközbenre, vagy a vizesblokkokban való nézegetésre.

Hogyhogynem lassan mindenki függő, s a kispad sorozatpillanatképére összeszedtem én is sorozataimat, de gondoltam akkor már megosztom Veletek is, hogy mi érdekel a témában. Az egész indult anno a Numb3rs-el, s azóta találtam mellés sok-sok egyéb érdekességet. Lehet szemezni, megírni, hogy Ti mit néztek, nem néztek, stb.

Nálam ezek mennek most (nem fontossági sorrendben):

 • Heroes – a harmadik évad kicsit szétszórt. Meglátjuk mi lesz belőle. Még nyár előtt kaptam rá a sorozatra, s azóta követem.
 • Terminator the Sarah Connor Chronicles – érdekes, ötletes, s nem mellesleg kellemes jelenség a “pozitív terminator”. 🙂
 • knight rirder 2008 – a most szerdai rész után eldöl, hogy megéri-e követni. Az első rész elég gyenge volt sajnos.
 • Numb3rs – ami rászoktatott a sorozatnézésre.
 • desperate housewives – mivel kedves feleségem nézi, én is néha-néha ott ragadok. Egyébként nem rossz.
 • the simpsons – 20. évad indult tegnap! 🙂 Régen nagy kedvenc volt. Azon kevés sorozatok egyike, ahol a német szinkron a természetes, mert sokáig a Pro7-en néztem.
 • star wars clone wars – Most indul pénteken, úgy gondoltam adok neki egy esélyt.

Persze belenéztem sok egyéb sorozatba is. A House tetszik, de már annyi rész lement, hogy nem akarok becsatlakozni. A shark James Woods miatt felkeltette érdeklődésem, de nem fogott meg. A 24 zseniális ötlet, s belenéztem az első évadba, de nem ragadott magával. A Dexterről már írtam. Lehet, hogy megnézem majd egyszer a második évadot, s utána a harmadikat is. Vicces sorozat a Painkiller Jane, aminek bája, hogy az utolsó pár epizódot kis hazánkban forgatták. Egyébként elég gyenge darab.

Biztos kihagytam párat, de majd kiegészítitek.


Comments

17 responses to “sorozatok”

 1. Engem a Roswell szoktatott rá a sorozatnézésre. A House-ba belekezdeni sosem késő, mostanság tolom a Skinst, meg pár egyéb brit-angol sorozatot, és már türelmetlenül várom a South Park őszi eresztését.

 2. A Sarah Connor Chronicles nem lenne rossz, de egy idő után ordító bakikat ejtettek a készítők, ami elvette az egésztől a kedvem (pl.: fej nélküli terminator nekiindul megkeresni a fejét a nagyvilágban.)

  Amúgy a Halottnak a csók-ra vagyok kíváncsi, a Viasaton futó spotok alapján jópofának tűnik.

  (Apropó: Rirder -> Rider)

 3. Ha bejön a Simpson család, akkor próbáld ki a Futurámát. Van belőle 5 évad, plusz két mozifilm. (de ha lehet ne magyarul, mert nem valami nagy eresztés szerintem a magyar szinkron)

 4. kob!
  a house-t erdemes elkezdeni, vitathatatlanul a legjobb sorozat a foldkereksegen. legalabb van sok visszamenoleg, lehet egy-egy jo daralos napot tartani. egyebkent ha most belescatlakozol az uj evadba (2 resz ment le, a 2. valami fenomenalis), akkor is erteni fogod, mert van egy főszál, de minden resz onalloan is megallja a helyet. ha gondolod 10 mondatban soman osszefoglalom neked mi tortent, es mindent tudni fogsz:)

 5. A The Simpsons én is néztem egy időben, sajonos rég kimaradt. Anno, a “TV3”-n néztem 🙂 Nálam a top a Lost és a Dr. House, de más kategóriát tekintve, szívesen nézek Mr. Bean dolgokat is, illetve South Parkot is sokáig követtem. Sajnos mindebből alig maradt meg valami, mivel ismét kezdetét vette az újabb egyetemi év 🙂
  Jó filmezést!

 6. @charlie: a Futurama mindkét mozifilm megvolt. Megkockáztatom, hogy jobbak is voltak mint a Simpsons mozi. A sorozat viszont abbamaradt?

 7. én ennél kicsit többet nézek, anno a Buffy és az Irak szoktatott rá, és nem bántam meg 🙂

 8. A futuramanal is ugy van mint az sg-knél. készült 5 évad sorozat, és négy mozifilm pedig a hatodik évad lesz. Ezeket majd igy is fogják leadni a tévébe, darabolva (egy film négy résznek felel meg).

  Szóval mindenképp nézd meg a sorozatot is, mert igymeg egy-két dolog világos is lesz a filmben.

  csak ugye jogi hercehurca miatt (fox mondani se kell) volt két év szünet.

 9. amit nagyon tudok ajanlani, es meg senki sem emlitette:
  weeds

 10. Én weeds (Nancy ül a fűben) függő vagyok… Csak ő jutott el gépről táccsra… Atöbbi az Prison break, csak tv-ben Numb3rs, pedig nagyon magával ragad. House M.D., Nálam kezdettől fogva No.:2, (Weeds után :D)

 11. Melchiades Avatar
  Melchiades

  Szintén senki nem említette az SG-t, Star Treket és hasonlókat lepipáló Battlestar Galacticát (nálunk Csillagközi Romboló címen futott egy ideig, de aztán levették a műsorról). Kiváló színészi játék, meglepő fordulatok, fantasztikus történetvezetés… sajnos már az utolsó évadnál jár, de még mindig tud újat mutatni…

 12. Nézzen mindenki mélyen magába, hogy hány Rém rendes családot látott, és hányszor morzsolt el egy könnyet a nevetéstől, vagy fogta a fejét a lefáradástól… Al Bundy a number one!
  Ha valaki nem látta a Rómát (HBO), akkor gyorsan töltse le, mert maradandó élmény lesz.
  A 24-ből pedig 24 évad is kevés lenne.
  Nőknek a Gilmore girls és a Sex and the city olyan, hogy nem lehet hozzájuk szólni a nézése közben. Szal a nők is képesek sorozatfüggő fotelpatkánnyá átalakulni. Ez nem csak férfi vonás…

 13. szpecnaz Avatar
  szpecnaz

  Nálam a Supernatural az első helyezett, de a House is nagyon ott van!:) Nem lehet megunni…a Halottnak a csók meg zseniális…írtó jókat lehet rajta nevetni!:)

 14. szex&newyorkot én is nézem, szerintem nem női sorozat :O

 15. @charlie: de az. 😀

 16. Ma este numb3rs season 5 nyitó és Star Wars Cone wars premier!

 17. Gilmore Girls abszolut! nem is tudom, hogy birom nélküle mostanában 🙂
  a szex és a city nekem abszolut nem jön be, de tényleg női sorozatok.