sorozatok

A sorozatok azok, amiket ideális az iPodon nézni utazás közben, vagy a klotyón ülve, illetve a fürdőkádban. Persze ezzel egy újabb pofont kapott az olvasás, mert nálam megint a könyvektől veszik el az időt ezek a rövid filmecskék. A sorozatok egyébként sokszor jobb minőségűek, s kellemesebb kikapcsolódást nyujtanak, mint a mozifilmek. A fél óra – 50 perc időtartam pedig kiváló útközbenre, vagy a vizesblokkokban való nézegetésre.

Hogyhogynem lassan mindenki függő, s a kispad sorozatpillanatképére összeszedtem én is sorozataimat, de gondoltam akkor már megosztom Veletek is, hogy mi érdekel a témában. Az egész indult anno a Numb3rs-el, s azóta találtam mellés sok-sok egyéb érdekességet. Lehet szemezni, megírni, hogy Ti mit néztek, nem néztek, stb.

Nálam ezek mennek most (nem fontossági sorrendben):

  • Heroes – a harmadik évad kicsit szétszórt. Meglátjuk mi lesz belőle. Még nyár előtt kaptam rá a sorozatra, s azóta követem.
  • Terminator the Sarah Connor Chronicles – érdekes, ötletes, s nem mellesleg kellemes jelenség a “pozitív terminator”. :-)
  • knight rirder 2008 – a most szerdai rész után eldöl, hogy megéri-e követni. Az első rész elég gyenge volt sajnos.
  • Numb3rs – ami rászoktatott a sorozatnézésre.
  • desperate housewives – mivel kedves feleségem nézi, én is néha-néha ott ragadok. Egyébként nem rossz.
  • the simpsons – 20. évad indult tegnap! :-) Régen nagy kedvenc volt. Azon kevés sorozatok egyike, ahol a német szinkron a természetes, mert sokáig a Pro7-en néztem.
  • star wars clone wars – Most indul pénteken, úgy gondoltam adok neki egy esélyt.

Persze belenéztem sok egyéb sorozatba is. A House tetszik, de már annyi rész lement, hogy nem akarok becsatlakozni. A shark James Woods miatt felkeltette érdeklődésem, de nem fogott meg. A 24 zseniális ötlet, s belenéztem az első évadba, de nem ragadott magával. A Dexterről már írtam. Lehet, hogy megnézem majd egyszer a második évadot, s utána a harmadikat is. Vicces sorozat a Painkiller Jane, aminek bája, hogy az utolsó pár epizódot kis hazánkban forgatták. Egyébként elég gyenge darab.

Biztos kihagytam párat, de majd kiegészítitek.

Published by kobak

Koren Balázs, apa, tanár, geek. Ebben a sorrendben. Többnyire. A blogon többnyire ezekről a kalandjairól ír. Apaként, tanárként hogy lehet zöld ágra vergődni az oktatásban a digitális eszközökkel. Máskor pedig utazásról, sportokról, vagy egyéb őrült hobbijáról írogat.