The Setup – gondolatok

by

in

mandroid.hu stat

Meg vagyok hatódva. Nem, nem akarok szappanoperába átmenni, de még most is meglep a fenti ábra. Doransky írta pár napja:

Csak néhány adat:
Az első 300 RSS feliratkozót nagyjából 4 évembe telt elérni / http://feeds.feedburner.com/Doransky
Az első 300 Twitter követőt 1 aktív évbe / twitter.com/doransky
Az első – majdnem – 300 Facebook követőt nagyjából 4 nap / facebook.com/doransky.hu

Nos, nálam ezek a számok kicsit mások, de az arányok hasonlók. A saját kis blogomnál, amikor először azt láttam, hogy 100-at mutat a számláló nem hittem a szememnek. Most pedig útjára bocsátottam egy oldalt, egy blogot, ami a harmadik nap ezer feletti látogatót számol. Hihetetlen.

És ami még hihetetlenebb számomra, hogy az egésznek ennyire jó a fogadtatása. Pedig nem csak a like gombot kell nyomogatni, hanem azt kértem mindenkitől, hogy válaszolja meg a kérdéseket, s küldjön méretre vágott képet magáról. Ez munka, s mégis meglepő, mekkora örömmel teljesítették a legtöbben a feladatot. Köszönöm.

Ami érdekes, hogy még alig van olyan ember van, aki úgy került bele a Setup-ba, hogy nem ismertem előtte, azonban ezekben az esetekben külön öröm volt megismerni a blogját, írásait, s magát is.

És itt szeretném elmondani sokadjára, hogy a man+droid koncepció man része vagyok az emberi hibáimmal együtt, tehát biztosan van sok olyan ember, akiknek (még) nem jeleztem, hogy örülnék a válaszainak. Ez csak azt jelenti, hogy nem tudom az elérhetőségét, vagy rosszul tudom, vagy csak egyszerűen feledékeny vagyok. Ezt kérlek nézzétek el, s örülnék neki, ha ilyen esetekben Magatok jelentkeznétekezesetben elfogadok a levél elején pár sor dorgálást is..

És felmerült a hogyan tovább kérdése is. Előszöris amíg megmarad ez a remek állapot, hogy minden nap 11:11 -kor egy újabb fénykép, s négy válasz vár rátok, addig nem variálunk. Amikor fogynak az emberek, akkor majd lehet, hogy lesz második forduló, de csak, ha ezt mindenki örömmel veszi. Az oldal nem kényszer, hanem egy remek móka, egy hely, ahol valamivel többet árul el mindenki magáról.

Tegnaptól fent van a mandroid (The Setup) a hivatalos oldal community részlegében is. Daniel levele csak ennyi volt:

wow, that’s awesome! i’ll add you to the community page. so cool!


Comments

10 responses to “The Setup – gondolatok”

 1. Gratula, tetszetős ötlet és megérdemelten jött a siker. Mondjuk a layout-ra még ráfér a munka, de első a tartalom és az rendben van.

 2. Köszönöm. A szép, hogy a fenti grafikon ma még szebb. 🙂

  Layout is lesz hamarosan szebb. wyctim kezemunkáját fogja dicsérni az új design. Az igazság az, hogy a mostani tíz perc munkája volt. 🙂 Nem gondoltam volna, hogy így befut.

  Rád hatványozottan vonatkozik, hogy bár nem hívtalak személyesen még, de nagyon szeretnélek viszont látni az oldalon.

 3. shaark Avatar
  shaark

  Kíváncsi vagyok wyctim most mit fog összedobni, valószínűleg nem fogunk csalódni 🙂 Az oldalhoz pedig gratula, reméljük a továbbiakban is így fog menni (minimum).

 4. Jó lesz. Már láttam. 🙂

 5. hron84 Avatar
  hron84

  Bár nem hívtál meg, talán mégis érdekelhet pár embert az én setupom is: http://hron84.posterous.com/the-setup-avagy-mutatkozzunk-be

 6. Itt is felteszem a kérdést, mert úgy látom, a blogom kommentjeit nem követed (ez nem szemrehányás): Azon gondolkodtál már, hogy ezek a bemutatkozások – legalábbis a szoftver/hardver része – viszonylag gyorsan elavul(hat)nak. Lesz lehetőség a frissítésre?

  Egyébként meg persze gratulálok a sikerhez!

 7. @hron84: betehetem az írásodat a mandroid.hu -ra? Mert akkor ott van egy helyen a többiekkel. Akkor Te se lógsz ki a sorból.

  @hal: A javításra lesz/van lehetőség. Mivel wp alapokon van az oldal megvalósítva, emiatt egyszerűen, akik regisztráltak, azok maguk javíthatnak, illetve kérésre természetesen bárki javítok.

  Illetve sok egyéb ötlet is van még a fejemben az oldallal kapcsolatban, de még hál’Istennek csak kapkodom a fejemet a sok válaszokat tartalmazó e-mail között. 🙂

  http://twittertop.hu oldalon már mindenki neve mellett ott a kis monitor, ami linkel a http://mandroid.hu posztokra.

 8. Erre nem is gondoltam. Én regisztráltam, de mivel nem én hoztam létre a bejegyzést, így azt nem tudom szerkeszteni. Ha kérhetem, ezt majd állítsd át légyszi, és akkor megoldom magam a frissítéseket. 🙂

 9. Mindenki, aki regisztrált, az a saját nevében írja a posztot, így elvileg kap értesítést a kommentekről, meg tud frissíteni.

 10. Most már jó, köszi (vagy ha eddig is így volt, akkor csak figyelmetlen voltam, bocs).