time machine – amikor nem működik

by

in

Pár napja a time machine Preparing... felirattal pörgeti a külső vinyót, s nem történik érdemben semmi. Utánanéztem a dolognak, s megdöbbentő módon nem csak nekem van ilyen problémám. Apple-nek hivatalosan nincs megoldása a problémára, így marad a nullázás. Ez egyébként biztosan nem árt egyébként sem, azonban nem éppen erre vágytam ma.

Következzenek a lépések, amiket végrehajtottam, illetve végre fogok hajtani hamarosan:

 1. Time Machine-t Off-ra állítottam, s a beállításokat tartalmazó com.apple.timemachine fájlt töröltem a /Library/Preferences/ mappából
 2. Reboot
 3. Firewire segítségével csatlakoztattam az egyébként airport extreme végén csücsölő vinyót, s a Disk Utility segítségével töröltem a teljes backupot. (igen, most épp time machine backup nélkül vagyok, de van pár rsync mentésem, biztos-ami-biztos)
 4. Elindítottam a Spotlightot, hogy újraindexelje a teljes vinyót.
  spotlight.jpg
  (ez három órája tart…)
 5. Amint kész az új Spotlight index, time machine-t bekonfigurálom újra a backup vinyóra.
 6. Elindítom a Time Machine-t.
 7. Ha egy fél éven belül újra előfordul a hiba, akkor kikapcsolom véglegesre, s eltávolítom az egész TM-et a rendszerből. Rsync + cron lesz, s kész.

Comments

One response to “time machine – amikor nem működik”

 1. Érdekes, nekem semmi gondom az USB végén csücsülő vinyóval és a TM-mel, mióta használom, azóta csendben teszi a dolgát. Mindössze annyi gondja volt, hogy betelt a partíció, de ezt egy formázással megoldottam. 🙂