feedolvasó mizéria

by

in

Az utóbbi pár nap egyik legnagyobb eseménye a magyar blogvilágban a turulmeme megindulása. A turulmeme (link az oldalra) összegyüjti a magyar google reader használok megosztott tartalmait. Az oldalon lehet regisztrálni, ha valaki csatlakozni szeretne az oldalhoz.

A turulmeme tényleg jó, lehet szemezgetni egy csomó jó hír közül, s akár új és érdekes feedeket lehet elhelyezni az olvaóban. Az egész azért jutott eszembe, mert ennek kapcsán megpróbáltam megújítani viszonyomat a google readerrel, de továbbra se áll nekem kézre. Sok jó dolgot tud, meg dicsérhetném oda-vissza, de nem kényelmes használni. Talán, ha lenne valami kliens a google readerhez, akkor újra elgondolkoznék a dolgon…

Valahogy alapvető bajom a webes feedolvasókkal van. Próbáltam már sokat, de egyik se maradt hosszútávon. Sokáig a már ingyenes NetNewsWire-t használatam, de mai nappal visszaálltam a fapados, s szeretett viennára.

Persze jó dolog az NNW szinkronizálhatósága, de a touchon levő NNW nekem túl lassú volt. A webes iPhone optimalizált felület már nem volt rossz, de nem lettem rajongó. Keresem a tökéletes megoldást egy ideje a problémára, de nem lelem. Győzzetek meg!


Comments

8 responses to “feedolvasó mizéria”

 1. Én régebben a Viennát használtam egy ideig, aztán azt megunva a Mail-be költöztettem a feedjeimet, hogy eggyel kevesebb programot kelljen használnom. Tulajdonképpen elvoltam vele, de kíváncsi voltam a NetNewsWire-re és átpakoltam mindent. Azóta azt ahsználom, és épp kapóra is jött, hogy van iPhone-os változata is, úgyhogy egyelőre nyerő pozícióban marad 🙂 Szeretem a szinkronizációt. A NNW-ben még a gyors billentyűzetes kezelés is bevált. Nagyon tetszik például, amikor a lista van fókuszban és az egyik elemen a jobbra mutató kurzorbillentyűt nyomom meg: megnyitja a háttérben. Így végigszaladok az érdekesebb bejegyzéseken, átváltok Safarira és átböngészem mélyebben azokat 🙂

 2. morcosmacko Avatar
  morcosmacko

  NewsFire-t használok, és szeretem.

 3. Habár Vistát használok, de én is hasonló problémákba ütközök. Alapvetően nincs baj a webes feedolvasokkal, de jó lenne mindhez egy kliens is.

 4. én 1 hete kb szamuztem a feedreasert, miutan egyes blogokat(pl a tiedet vagy aeonlinet) 2-3 hetes kesessel frissitett… sajnos windózéra nincs egy vienna kaliberu egyszeru es megis kurvajo olvaso. uh most a readert hasznalom, nem teljesen jon be: ha belepek, a felso sorban ott a mail-ra a link, de ha a mailba lepek, nincs ott a link a readerre. miert nem lehet kikapcsolni a navigacios menut? operaban ofc nem tamogatja a gyorsbillentyuket 🙂
  de sajna ez van, ezt kell szeretni

 5. PAStheLoD Avatar
  PAStheLoD

  Konkrétan mi volt a bajod a GReaderrel? Egy ideig a NetVibes-t használtam, előtte a BlogLines-t, azok tényleg nem voltak az igaziak, aztán saját szerverre felraktam a Gregarius-t, amit évekig használtam, de a GReader ezzel a barátkozós funkciójával, a sebességével egyszerűen egyeduralkodó.

  A nem-webes olvasók pedig halottak, ha nem épp azon a gépen vagy. (Amelyik meg szinkronizál, az nem rossz, de akkor neked igazából egy kliensre, vagy egyéb közvetítő megoldásra van szükséged mondjuk a GReader-hez.)

 6. @PAStheLoD: Mint írtam a kliens talán megoldás lenne. Mivel főleg laptopon létezem, s kibirom, ha épp nincs nálam, hogy nem olvasok feedeket, emiatt nem létszükség, hogy mindig elérjem az aktuális olvasottsági állapotot. (szép mondat lett)

  Nekem a GReader sok szempontból kaotikus, s átláthatatlan. Valamiért még mindig nem érzem magaménak a böngészőben futtatott alkalmazásokat. Mivel azonban a gmail már bizonyított, emiatt nem zárkózom el teljesen a readertől sem, csak még tartózkodom. 🙂

  Talán valami fluid+GReader kombó működhetne…

 7. dvorcsak Avatar
  dvorcsak

  En a kinezete miatt NwesFire-t hasznalok. De most atpakoltam magam a Google olvasojaba, mondvan, egesz nap nem vagyok a gepem elott. Egyreszt az idealis az volna, a Google Reader es a NewsFire tudna szinkronizalni, masreszt az is jo volna, ha a melohelyen (aminek okan az egesz Google Reader-be belekezdtem), tudnam hasznalni a GR-t. Itt ugyanis nem hajlando a feed-ekbe kulon-kulon belemenni valami miatt, csak az omleszett uj hireket latom… 🙁

 8. Volt nekem is hasonló bajom, elkezdtem az NNW-t használni, de nekem meg az nem állt kézre. Igazából a J-K-V tricket még egyik RSS olvasó se tudta nálam utánozni, így maradt a Reader. iPhone-on meg alap kellék a Google Reader-hez a Byline, ami bár fizetős, de nagyszerű mobilos kliens a GR-hez.