itouch 2.2 – tabula rasa

A 2.1 + jailbreak kombó eddig tökéletes volt, azonban a sok app már a végére teljesen lelassította a rendszert. A 2.2 megjelenése remek alkalom volt a tiszta lappal való újrakezdéshez. Így tengap este óta az van a touchon egyelőre jailbreak nélkül.

Miért volt eddig mindig jailbreakelve a touch?

  1. terminal + parancssori programok az ssh-tól a ctorrentig – ritkán használtam csak, de akkor nagy örömmel
  2. helyesírásellenőrzés ki-be kapcoslás – 2.2-ben végre rendszerszinten benne van
  3. kiírja, hogy kobak fentre az iPod helyett – igen, vagyok ennyire hiú, s szeretem, ha valami mutatja, hogy a saját iPodomat használom. 2.2 upgrade után megmaradt. 🙂 (csak ezért soha nem jailbreakelném)
  4. scrobbled – Last.fm-re küldte fel egyből a hallgatott zenéket, ha volt wifi a közelben. (mivel ez tulajdonképpen késleltetve megtörténik a géphez való csatlakoztatáskor, ezért ez se létszükség)

Nem külön pont, de persze a jailbreaknek köszönhetően fent volt wifi kereső, meg egyéb hasznos csomagok is, de azok már csak adalékok voltak, ha már jailbreakelve volt úgyis a touch. Azok megléte nem motiváció a touch láncoktól való megszabadítására.

A fenti 4 pont közül kettő már alapból megvan, s most épp pattan a touchon minden app, elgondolkoztam, hogy jailbreakelem-e. Mivel a hackolt appstore programok nem motiválnak (ez lehetne még ok a jb-re), a fenti két pont egyelőre nem létszükség (scrobble félig megoldva a csatlakoztatással, a terminal azonban picit hiányzik…), így egyelőre várok a dologgal.


Posted

in

by