times

by

in

A nyáron rájöttem, hogy a kétszáz körüli feed, amire fel vagyok iratkozva sok, s a fele úgyis egymást hozza le, ráadásul nem is mind érdekel márpl. több olyan program feedjére is fel voltam iratkozva, amiket már nem is használok.. A google reader már az elején se volt szimpatikus, s helvetireader szépítéssel is csak nehézkesen használható. Jó, de mégse. Lassú, kidob, nem jó. Fura, hogy wycim kolléga is nemrég hagyta ott a greadert, bár ő végül máshol kötött ki.

Akik a feedburner feeden olvassák a blogot, azok a delicious bookmarkok között már találkoztak a fever névre keresztelt egészen egyedi rss olvasóval. A gondom vele azonban még mindig az, hogy weben van. Valahogy a kliens nélküli dolgok nem fekszenek annyira, bár itt nagyon elgondolkoztam. A váltásban igazából a fever ára gátolt meg, de még követem a program sorsát, nem vetettem el a váltást.

Maradt a wyctim által is ismertetett times.app. Ez az olvasó teljesen más felfogásban kezeli az rss-eket, s ez elsőre elég idegen. Azonban miután rájöttem, hogy a használata semmi mást nem követel, mint hogy szelektáljak a rengeteg feedem közül, akkor megszerettem. És mire nem jó egy kiadós fülfájás, ha nem arra, hogy az ember rendet tegyen a webes szemetei között. És így történt. Times.app megy, szeretem.

Ami külön jóság benne, hogy egyenesen meg lehet osztani feedeket twitteren, deliciouson, diggen, stb. Mivel pedig a turulmeme kezel delicioust, így nincs semmi, ami igazán visszatartana a greader elhagyásátólazért ez nem teljesen igaz, mert a greader megosztás közösségi volta nagyon jó dolog..


Comments

5 responses to “times”

 1. A Fever megéri a pénzét (Times.app is $30, bár nekem MacHeisttel jött :)), amikor sok feedet olvas az ember, de azt gyorsan akarja átpörgetni. Minimalista, használható tökéletesen billentyűzetről és Fluidolva végre a háttérben nyílik meg a poszt a böngészőben, ahogy kell. A Times.app szintén kellemes, de pár apróság miatt nekem nem vált be.

  1. Sok feed kezelése nagyon nehézkes benne. Tudom, iratkozzak le, de még, ha csak az A-listemet húzom bele, akkor is 30-40 feed-ről van szó.

  2. Nincs iPhone-os verzió, pedig én sokszor olvasok RSS-t menet közben is.

  3. Egyszerűen előfordul, hogy megeszi a gépemet, pörgeti a procit.

 2. A times nekem is MAcHeist, így ha már van, gondoltam megismerkedem vele. A Fever+fluid kombó nekem is ott van a fejemben. 🙂

  1) ezt pipáltam. Nekem 8 page-en van jelenleg 40 körüli aktív feed, a többi a "polcon pihen".

  2) ez való igaz, de ahogy a wallethez van, szerintem ehhez is gof majd csinálni.

  3) sajnos nem az egyetlen ilyen program. 🙁

 3. Ki fogom próbálni, ha egyszer lesz iPhone-os verzió, addig maradok a Fever-nél, ami nagyon bevált eddig. 🙂

 4. kipróbáltam times-t, nekem nem jött be. marad a jóöreg netnewswire, bár a fevert szívesen kipróbálnám élesben

 5. Érdemes lesz figyelni:
  http://chillpillapp.com/