touch

Az iPod kérdésben nem bírtam a fenekemen ülni, s a meglévő két iPodból csináltam egyet. Azaz a két meglévőt eladtam/elcseréltem egy touch-ra. A touch szép, a touch jó. 🙂

ipod touch

A touch egy iPod. Nem iPhone. Ez sokszor félreértéseket szül, mert mindenki az iPhone-hoz hasonlítja a touch-ot. Valóban külsőre arra hasonlít, de hiányzik belőle egy csomó minden, ami az iPhone-ban van. Ez nekem nem hiányzik, s nem mellesleg legálisan jut az ember hozzá. Van rá garancia, ami a kilockolt iPhone-ra nem hiszem, hogy lenne. Persze lehet már kapni unlocked iPhone-t sok-sok pénzért, de akkor már méginkább touch-ot vesz az ember. Szerintem.
Az apple early adoptereknek pedig érdemes odafigyelni, hogy legyen gari a termékre. Mert a cég szereti a korai vásárlóit beta tesztelőknek tekinteni. Hál’Istennek, ennek egyelőre nyomát se láttam a touch esetében.

Miért váltottam? Egyrészt elkezdtem sorozatot nézni az iPodon. Erre a touch “hatalmas” kijelzője alkalmasabb. A wifi volt a másik nagy vonzereje a kis kütyünek. A flash memória vs vinyó se volt elhanyagolható tényező.

Benyomásaim:

Szeretem, örülök neki, használom.

További infók Bártházi András touch blogján, amibe engedélyével majd én is belekontárkodom. Sala is touch használó, Ő is írogat érdekeseket, érdemes olvasgatni.

Published by kobak

apa, tanár, geek

13 replies on “touch”

 1. Irigyelek 😀 Amúgy állítólag majd telefonálásra is jó lesz a skype-nak és wifi-nek köszönhetően…

 2. [quote comment=”42174″]Irigyelek 😀 Amúgy állítólag majd telefonálásra is jó lesz a skype-nak és wifi-nek köszönhetően…[/quote]

  ahhoz nem ártana egy line-in. 🙂

 3. [quote comment=”42181″]ahhoz nem ártana egy line-in. :-)[/quote]
  Állítólag megoldható 🙂 Majd megpróbálom elöszedni a cikket…

 4. a skype telefon szerintem sima liba lesz. az eddigi ipodokhoz is volt mikrofon bemeneti- és hangrögzítési lehetőség, miért pont a touch-hoz ne lenne. akkor viszont az ügyes programozó palánták előbb-utóbb összehozzák

  http://www.macbolt.hu/italk/

 5. Az AlmaKütyü nevű fentebb belinkelt blogomban még keresem a hangot, de szeretnék majd pár alkalmazást is megmutogatni, meg hasonlók (mind a designról, mind az érintőképernyőjéről egyébként csak rajongva tudok beszélni).

  Illetve (mivel upgrade-eltem), ezért lesz egy eladó iPod Touch-om – ha valakit érdekel, akkor keressen fel: andras kukac barthazi pont hu címen.

  A mikrofon bemenet egyébként igaznak tűnik, iPhone-hoz lehet kapni pl. “asztali” mikrofont, ami valószínűleg az iPod Touch-hoz is jó (nem mertem megkérdezni az Apple boltban). Az iPhone-on a headset mikrofon bemenetét a fülhallgatónál oldották meg, de az alul levő csatlakozója egyébként szabvány “iPod”, és ez az asztali mikrofon oda csatlakozik be.

 6. [quote comment=”42204″]
  Illetve (mivel upgrade-eltem), ezért lesz egy eladó iPod Touch-om – ha valakit érdekel, akkor keressen fel: andras kukac barthazi pont hu címen.
  [/quote]

  unlocked iPhone?

 7. Nem, még nincs unlockolva, várom a következő törést hozzá. Az európai és friss amerikai telefonok nem törhetőek jelenleg ingyen, csak fizetősen (állítólag). 🙂

 8. [quote comment=”42211″]Nem, még nincs unlockolva, várom a következő törést hozzá. Az európai és friss amerikai telefonok nem törhetőek jelenleg ingyen, csak fizetősen (állítólag). :)[/quote]

  Nolátod ezért nem korrekt az árösszehasonlítás a kütyün. :p

 9. [quote comment=”42221″]Hogy érted? Kifejted ott? :)[/quote]

  írtam oda. (dobáljuk a látogatókat a két oldal között, generálva a kölcsönös forgalmat. ;-))

Comments are closed.