utolsó

by

in

Hétfőn volt az utolsó kosarazás, tegnap az utolsó tanítási nap, s jönnek a további utolsók, ahogy közeledik 2007. december 31. éjfél. Persze mielőtt hirtelen véget vetnénk 2007-nek lesz közben egy-két ünnepnap. Karácsony. Az a piros betűs munkaszünetinap, ami szinte mindenki számára ünnep. Közeledtét előre lehet látni. Mindenki megbolondul, emberek folynak ki a boltok ajtaján, fenyőfák lepik el a várost, előkerülnek a ‘Jingle Bells’, ‘last christmas’ kezdetű dalok, s elkezdünk listát írni, kinek mit kell venni. Nem maguknak vásárolunk, hanem másnak. Bolond időszak ez.

Sajnos csak a lényeget felejtjük el, amikor az ajándékok után futunk. Fontosabb, hogy a listán szereplő utolsó személy is megkapja az ajándékát, mint bármi más. Képesek vagyunk a nagy ajándékért rohanásban akár belerúgni is abba, akinek épp ajándékot veszünk/keresünk.

Ma volt osztálykarácsonyunk. Az első, az utolsó órában. Mielőtt mindenki átadhatta volna az ajándékát a húzottjának, csináltunk pár képet:

osztalykaracsony

osztalykaracsony

Ezután megosztottam gyermekeimmel egy-két gondolatot. A karácsony lényegét próbáltam Velük megértetni. Nem az ajándék ára, nagysága, stb a lényeg, nem csak az ajándék, amit két kézzel meg lehet fogni, érinteni. Ajándék a mosoly, az ölelés, az odafigyelés, a szeretet. Ráadásul ilyen ajándékot nem csak karácsonykor adunk/kapunk, bár ilyenkor könnyebb észrevenni. Karácsonykor minden család megáll egy picit a fánál. Együtt vannak, csend van, szeretet van. Ez egy külöleges ünnep.

Legyen is szeretet Nálatok is kedves rokon/barát/ismerős/olvasó, mert karácsonykor a Szeretet eljövetelét ünnepeljük ebbe a világba.


Comments

7 responses to “utolsó”

 1. Helyes, jo latni ilyen ossztarto csapatot is. Vhogy engem az eletem soran csak a szethuzo, es balhezos tarsasagok talaltak meg 🙂

  Ezert se nagyon szeretem az ilyen dolgokat, es elore szomorkodom ha egy uj altalam nem ismert kozossegbe kell keverednem.

  Persze ez sok mindentol fugg… 🙂 Azert megmosolyogtam ezt az osztalykepet 🙂 Es az oktataasrol, es tanitasi benyomasaisrol szolo irasaid nekem mindig pont ellentetes dolgokat sugaltak mint az en benyomasaim. 🙂 Szoval hajra, a kov generacio a te kezedben van.

  Es persze boldog karacsonyt, es uj evet neked is meg csaladodnak is.

 2. Én is kívánom, hogy teljen szeretetben és békességben a karácsonyotok, eljövendő évetek!

  (Amúgy a bal-alsó szőke leányzónak szép arca van. :))

 3. Hú, kemény lehet ezekkel a kamaszgyerekekkel, őszinte tiszteletem! 🙂

 4. Hány évesek egyébként? Mert az gugoló sorban található hölgyekről nehezen állapítható ez meg, 15 és 18 között bárhol lehetnek 🙂

 5. [quote comment=”43280″]Hány évesek egyébként? Mert az gugoló sorban található hölgyekről nehezen állapítható ez meg, 15 és 18 között bárhol lehetnek :)[/quote]

  14-15 évesek. 🙂

  [quote comment=”43275″]Hú, kemény lehet ezekkel a kamaszgyerekekkel, őszinte tiszteletem! :)[/quote]

  háát, valóban nem mindig egyszerű velük. Szeretni kell Őket, s akkor jó. 🙂 Ha meg nem megy a szeretet, akkor pályát kell váltani. – Ez szerintem a lényege a tanári pályának.

  MiszterX, alesi, Nektek is boldog karácsonyt!

 6. [quote comment=”43241″]
  (Amúgy a bal-alsó szőke leányzónak szép arca van. :))[/quote]

  gyerek még Hozzád. ;-p

 7. Na, mondom én… 🙂

  A gugoló sorból nyugodtan ki lehet nézni a 17-et fejenként… abból meg már baj nem lehet 😉