vodafone mobilnet

Mindenki mobilnetel. A mobilnet csomagok mindegyik szolgáltatónál egészen elfogadható áron vannak, vagy laptop vásárlása esetén már-már utánadobják az embernek. Már több, mint két éve boldog tulajdonosa vagyok egy huawei e220 modemnek. Ezt egyes körökben szappantartónak is szokták hívni.

Míg tavaly nyáron ódákat zengtem, s örömömben táncra perdültem, hogy a vodafone kihozott egy használható programot, most legalább annyira értetlenül állok a helyzet előtt, hogy a betárcsázás utáni kb 5. percben meghal a dolog. Connected, de nincs adatforgalom. ping time out, vége.

voda mobilnet hiba

Modem kihúz, vagy disconnect után újra csatlakozás után megint 5 perc repülés a világhálón. Másnak is van ilyen? Modem, vagy szolgáltató hiba? Esetleg Józsi módszere segíthet? Köszönöm az ötleteket.

update: Tegnap pár órával a poszt megjelenése után kaptam az alábbi levelet. Ma meg megbeszéltem a dolgokat az ügyfélszolgálattal.

Szia! A blogodon olvastuk, hogy nem működik tökéletesen az internet, gyakran megszakad. Kérünk, küldd el telefonos elérhetőségedet és az internetes előfizetéshez tartozó hívószámot e-mail címünkre (hello.hu@vodafone.com), hogy felkeressünk és megvizsgálhassuk a jelenséget! Köszönjük! Vodafone

update2: A modem a hibát produkálja két másik gépen is. Vistán el se indul, egy másik macen pedig hasonlóan feladja a küzdelmet egy idő után. Most épp a telefonomban van a sim próbaképpen, wireless tether Cyanogen megy, s működik. Azt hiszem modem csere lesz.

A fenti kérdések így másképpen: Melyik modem működik tökéletesen macen? Újabbra cseréltessem, vagy maradjak a jól bevált e220-nál?

update3: Ma bent voltam az ügyfélszolgálaton, s vettem gyorsan K3565-Z névre keresztelt modemet hétezer forintért. K3765 is lett volna ingyen, két év hűség mellett. Arról letettem. Jobb nem két évre aláírni. Nem mintha váltani szeretnék, de jobban érzem magam, ha van egy nyitott hátsó ajtó. 🙂 Most a 4-es Broadbanddel simán megy a net, nincs szakadás, nincs probléma, mindenki boldog.

voda net


Posted

in

by