vodafone mobilnet

by

in

Mindenki mobilnetel. A mobilnet csomagok mindegyik szolgáltatónál egészen elfogadható áron vannak, vagy laptop vásárlása esetén már-már utánadobják az embernek. Már több, mint két éve boldog tulajdonosa vagyok egy huawei e220 modemnek. Ezt egyes körökben szappantartónak is szokták hívni.

Míg tavaly nyáron ódákat zengtem, s örömömben táncra perdültem, hogy a vodafone kihozott egy használható programot, most legalább annyira értetlenül állok a helyzet előtt, hogy a betárcsázás utáni kb 5. percben meghal a dolog. Connected, de nincs adatforgalom. ping time out, vége.

voda mobilnet hiba

Modem kihúz, vagy disconnect után újra csatlakozás után megint 5 perc repülés a világhálón. Másnak is van ilyen? Modem, vagy szolgáltató hiba? Esetleg Józsi módszere segíthet? Köszönöm az ötleteket.

update: Tegnap pár órával a poszt megjelenése után kaptam az alábbi levelet. Ma meg megbeszéltem a dolgokat az ügyfélszolgálattal.

Szia! A blogodon olvastuk, hogy nem működik tökéletesen az internet, gyakran megszakad. Kérünk, küldd el telefonos elérhetőségedet és az internetes előfizetéshez tartozó hívószámot e-mail címünkre (hello.hu@vodafone.com), hogy felkeressünk és megvizsgálhassuk a jelenséget! Köszönjük! Vodafone

update2: A modem a hibát produkálja két másik gépen is. Vistán el se indul, egy másik macen pedig hasonlóan feladja a küzdelmet egy idő után. Most épp a telefonomban van a sim próbaképpen, wireless tether Cyanogen megy, s működik. Azt hiszem modem csere lesz.

A fenti kérdések így másképpen: Melyik modem működik tökéletesen macen? Újabbra cseréltessem, vagy maradjak a jól bevált e220-nál?

update3: Ma bent voltam az ügyfélszolgálaton, s vettem gyorsan K3565-Z névre keresztelt modemet hétezer forintért. K3765 is lett volna ingyen, két év hűség mellett. Arról letettem. Jobb nem két évre aláírni. Nem mintha váltani szeretnék, de jobban érzem magam, ha van egy nyitott hátsó ajtó. 🙂 Most a 4-es Broadbanddel simán megy a net, nincs szakadás, nincs probléma, mindenki boldog.

voda net


Comments

8 responses to “vodafone mobilnet”

 1. uvegpiramis Avatar
  uvegpiramis

  Tapasztalatból mondom. Apple boltban dolgoztam és nagyon sok vásárló volt Nálam ezzel a problémával. Sőt volt, hogy fel sem tudott csatlakozni.
  T-mobil, Voda nem jó. A pannon mobil netet ajánlom. Az az egyetlen ami tökéletesen működik.

  A t-mobile a második, mert ott bűvészkedni kell a driver telepítéssel, de a leírás nélkül áhh nem lehet.

  Voda meg kézrátétel. Vag megy vagy nem.

  Pannon esetében a driver és eszköz is tökéletesen működik. Nem kell varázsolni. Bedug és már jöhet is az adat.

  1. kobak Avatar
   kobak

   Nekem mondom, eddig tökéletesen ment a kütyü. Most bolndult meg. Az érdekes, hogy három gépen nem megy, egy xp-n viszont teljesen jól. Jelenleg a vodához vagyok kötve, így maradok.

 2. shaark Avatar
  shaark

  Én most cseréltem egy hónapja a szappantartót Huawei K3765-re ami azóta is gond nélkül működik (hasonló okok miatt történt a csere :)). Mac-en simán felismerte az új modemet és egyből ment minden, windowson el kell távolítani a régi modemet a modemek közül mielőtt bedugnád az újat a gépbe mivel nem mindig kezeli le windows megfelelően a modem felülírását és akkor van az, hogy rajta vagy neten de semmi se jön be…

  1. kobak Avatar
   kobak

   Ennek a K3765-nek utánajárok. Köszönet.

   1. néger Avatar
    néger

    A K3765-Vodával szerintem egy hulladék. XP……Megy megy megy aztán folyamatos netkapcsolat mellett megszakad a letöltés. Hol itt, hol ott
    Vista; 7……fúj
    Linux (ubuntu 10.10)………A helyzet ugyan az mint az XP esetében. Teljesen tanácstalan vagyok.
    Jelerősség jó, kapcsolat él, letöltés megszakítva/befejezve (persze még a vége előtt)
    Ie; Firefox; Chromium/Chrome, ennek mindegy. SZAR

 3. Néger Avatar
  Néger

  Hali, nekem k3765-tel Ubuntu Linux alatt, Voda-val semmi más gondom nincs, mint hogy a letöltések sorra megszakadnak. Változó letöltött adatmennyiség után. A böngészés az frankón megy. Amíg Windows-zal dolgoztam, azt hittem az a gond, de nem. Modjuk ott még a böngészés is gondot okozott. Van ötletetek?
  Kössz: Gergő

 4. lemondtam a napijegy programot (amit meg sem rendeltem), kérlek nézd meg, miért kaptam újabb 200Ft-os napijegyet (ez már a 4. ha jól emlékszem). Számom: 70/635-4279.

  1. Hellasz Lehet bane1lis a ke9rde9s, de Van forumunk vaohall, ahol lehet irke1lni minden te9me1ban?Pl most az e9rdekelne, hogy minden me1gia forme1hoz szfckse9ges-e a ke9zhaszne1lat? vagy van olyan me1gia haszne1lf3 aki he1trakf6tf6tt ke9zzel is tud vare1zsolni? Pszi-hez ugye csak koncentre1lni kell ke9zmozdulat nem?!?:PA me1sik Slan pszit csak magunkra lehet alkalmazni ugye? nem tom a csapatte1rsamat belső időbe lf6kni:Pc9s a Kyr Pszi?